IKRAAAN / Esinam

pop / rock / song
ma26.10.20

Nederlandstalige r&b met weerhaakjes

IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Met fluweelzachte stem en intense blik lepelt ze je genadeloos haar zielenroerselen in. Laat je niet misleiden door de zalvende soul trap beats en haar jonge leeftijd: IKRAAANs woorden zijn bittere ernst. 

In haar nummers vertelt ze open en bloot over onderwerpen die bij velen de taboesfeer niet verlaten. Over obstakels en onzekerheden, over putten op je pad en in je ziel, over de pijn van fundamenteel anders zijn.

Met haar EP Happy Pill bombardeerde IKRAAAN zich in 2019 tot de nieuwe revelatie in r&b-land. Ze klom tot in de top van Studio Brussels Nieuwe Lichting en speelde voorprogramma's van onder andere Brihang en Zwangere Guy.

Ikraaan is de r&b-belofte in de Mechelse underground

Knack Focus

ESINAM| Exotische elektrojazz

De Brusselse one-woman-band ESINAM geeft met haar debuut EP (Sdban Ultra) inkijk in haar eclectische muzikale wereld tussen elektronica en jazz. Ze verweeft een arsenaal aan samples met haar warme stem en dwarsfluit. Een caleidoscopisch spectrum aan klankkleuren met exotische toets. 

Esinam Dogbatse opende al voor artiesten als Nakhane en Témé Tan. Ze vervoegde ook Alsarah & The Nubatones, Selah Sue en Melanie De Biasio op uitverkochte shows in Ancienne Belgique.

Voor de opname van de EP bundelde ze de krachten met Jules Fradet van Studio Planet (Damso, Afrikan Prötökol). Mastering gebeurde door de in LA gevestigde producer Kelly Hibbert - Almachrome (J Dilla, Madlib, Little Dragon, Flying Lotus, Ebo Taylor, Mark de Clive-Lowe en Arca).

Zinderende etnologie-soul à la Ibeyi, noisy Avantgarde-elektronica, dwarse r&b en polyritmische tribalmuziek. Alles zigzagt er door elkaar. Heftig!

De Morgen

foto © L.Saber, H.Elazzaoui, H.Llouh

Programma

IKRAAAN
Ikraan Hayi (zang), Zohra Lkasbi (dj)
Esinam
Esinam Dogbatse (dwarsfluit, zang, percussie, keyboard, effecten)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz