Hopfrog Fanfare: 'KadanZ' (6+)

jazz
families / jonge oren
overdag
zo02.10.22
14u00 Deuren
15u00 Aanvang
€ 9.1 Early Bird
€ 13 Basis
€ 8 -12 jaar
€ 2.6 Uitpas met kansentarief / EDC

Absurd orkest in een gekke droomwereld

De Hopfrog Fanfare bevolkt een ‘Alice in Wonderland’ droomwereld met bizarre spelregels, in het midden tussen een sportwedstrijd, een concert en een ritueel.

Laat je betoveren door een prikkelend spel van livemuziek, choreografie en absurde theatrale verbeelding.

Tijdens hun performance zoeken de muzikanten keer op keer naar manieren van samenspel, met elkaar en met het publiek. Maar elke poging lijkt te mislukken. Het is zelfs gevaarlijk en verboden. Als alle hoop is vervlogen en ze op punt staan het op te geven, ontstaat er een uitweg uit onverwachte hoek.

In goed gezelschap

Regisseur Randi De Vlieghe is een van onze meest veelzijdige choreografen actief binnen het kinder- en jeugdtheater. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk, dat zich uitstrekt van de kringen rond fABULEUS, BRONKS en HETPALEIS tot zijn eigen vzw Moldavië.

Bij Hopfrog rekken negen muzikale klasbakken en karakterkoppen het concept ‘fanfare’ op in allerlei richtingen. Ze klinken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd, dan weer verstild en eenvoudig. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen. 

Eerder werkten ze samen met Zonzo Compagnie voor Koper & Vel, in 2019 winnaar van de YAM Award als ‘Best Large Ensemble’.

Foto © Diego Franssens

Een voorstelling van TROMP vzw in coproductie met Perpodium vzw en in samenwerking met CC Berchem. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de taxshelter van de Belgische overheid via Cronos Invest.

Programma

Bert Bernaerts (composities, trompet), Koen Bollen (composities, sopraansax), Tijl Piryns (composities, percussie), Tim Coenen (percussie, gitaar), Peppi Pepermans (altsaxofoon), Glen De Jonghe (sousafoon), Loes Minnebo (trombone), Mario Conjaerts (trompet), Roos Janssens (baritonsax) Randi De Vlieghe (regie en bewegingscoaching), Theater FroeFroe (kostuums), Pat Caers (decor, licht & geluid)
Blijf je graag op de hoogte rond het kinderprogramma? (6+)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz