Foyer Soiree: Sandwichkinderen (boekvoorstelling)

krachtig
ma19.03.18

Debuut van De Gentse Lentes leading lady

Jamila Channouf zette zich al in voor superdiversiteit nog voor dat woord echt bestond. Geboren in Marokko, opgegroeid in Borgerhout en nu al dertien jaar trotse Gentenaar. Daartussen zette ze het ene na het andere initiatief op poten, waaronder De Gentse Lente. Genoeg materie voor een boek.  

In de Handelsbeurs stelt ze haar debuut 'Sandwichkinderen' voor. Het is een verhaal over halal en haram, Mc Donaldssletten en daten met Marokkaanse en Belgische mannen. Maar bovenal een kleurrijk relaas vol humor en engagement. Jeroen Olyslaegers presenteert.

Met haar spitse ideeën, daadkracht en grote mond is ze aan het uitgroeien tot een leading lady van de superdiverse samenleving

De Morgen

Wie is Jamila Channouf?

Jamila Channouf zet zich al jarenlang in voor diversiteit, gelijkheid en actief pluralisme. Na de aanslagen in Parijs en Brussel bracht ze bijvoorbeeld duizenden Gentenaren op de been met de slogan 'meer democratie, meer verdraagzaamheid en meer grootmoedigheid.’

Naast De Gentse Lente schreef ze kortverhalen, gaf ze jarenlang vormingen over ondernemerschap ten opzichte van Noord-Zuidverhouding engeeft ze met Jamila nodigt uit een podium voor pril beloftevol talent in Gent.

Achterflaptekst

'Met haar spitse ideeën, daadkracht en grote mond is ze aan het uitgroeien tot een leading lady van de superdiverse samenleving’, schreef De Morgen over Jamila Channouf. Spitse ideeën, daadkracht en een grote mond: die desem zit ook in haar debuut als schrijver.

Sandwichkinderen vertrekt van haar jeugd in Borgerhout. Het zijn de jaren waarin haar moeder de Zeeman op de Turnhoutsebaan ontdekt, haar vader Koning Boudewijn adoreert, zijzelf de oude mevrouw Mortelmans – slecht te been en kort van adem door de vele sloefen Bastos – begeleidt naar het verkiezingslokaal en de genaamde Sabrina een tophit scoort met Boys, boys, boys. 

Een verhaal over halal en haram, Mc Donaldssletten en seuten en daten met Marokkaanse en Belgische mannen. Maar bovenal een doorleefd, kleurrijk relaas waarbij humor en engagement de rode draad vormen.'

Progamma

Boekvoorstelling
Jamila Channouf (auteur), Jeroen Olyslaegers (presentatie), Mong Rosseel, Saskia van Nieuwenhove, Koen de Mesmaecker (interviewers)

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸