Foyer Matinee: Aurélie Dorzée & Tom Theuns / Trio SonCe

klassiek, global sounds
families / jonge oren
zo20.03.22

Folk barok zonder grenzen

Aurélie Dorzée en Tom Theuns schreven als leden van Panta Rhei, Trio Trad en Ambrozijn een aantal van de mooiste pagina's in de Belgische folkgeschiedenis. Ook hun carrière als duo oogt indrukwekkend. Niet voor niets werden ze in 2020 nog gelauwerd met de Flanders Folk Award voor beste live band. 

Op deze zondagvoormiddag stellen ze hun zevende album voor, getiteld 7 (Homerecords). Met doordringend vocaal werk en een buitengewoon instrumentarium van onder meer viola d'amore, mandoline en mandocello componeerden ze een intens poëtisch landschap vol humor en fantasie. Hedendaagse folk barok zonder grenzen.

Special guest: Trio SonCe

Met haar trio brengt zangeres Maryana Golovchenko traditionele liederen uit Oekraïne naar het heden. Een krachtige cello en verschillende blaasinstrumenten geven naast filmische kwaliteiten ook weerhaakjes aan de eenvoud van de nummers en haar pure stem. 

Maryana werkte mee aan het album #StandWithUkraine, waarvoor ze vanuit haar thuisbasis in Amsterdam verschillende landgenoten en muzikanten die verspreid zijn over Europa engageerde. Alle opbrengsten van het album gaan naar organisaties die burgers in Oekraïne ondersteunen.

In deze tijden van oorlog bakent het concert van deze artiesten in de Handelsbeurs een week af van inzameling voor Hart voor Vluchtelingen. Doneer je mee? Alle beetjes helpen. Hier een warmhartige oproep.

We stand together and this is what keeps us powerful. Doctors heal, cooks cook, car mechanics fix cars, snipers shoot, artists use their art to speak up - every one has its role in life and in war. We stand together! This album compilation is so diverse and versatile - from jazz to folk, to fusion, to electronics, and all the way to contemporary classical music. This is my Ukraine: colorful, talented, strong, deep, fun, hopeful, full of love.

Maryana Golovchenko


Programma

Aurélie Dorzée & Tom Theuns
Viool, viola d'amore, mandolines en zang
Trio SonCe
Pau Sola Masafrets (cello), Cengiz Arslanpay (rieten), Maryana Golovchenko (zang)

Inzamelactie Een Hart voor Vluchtelingen

Doneer je graag? Lees hier meer.

In navolging van de gevechten in Oekraïne schaart de Handelsbeurs zich achter Een Hart voor Vluchtelingen, die met kennis van zaken ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen op de vlucht.

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸