Exodus met o.a. Wouter Vandenabeele & Osama Abdulrasol

global sounds
do21.09.17

De rijkdom van migratie

Vijftien jaar geleden speelde Wouter Vandenabeele het allereerste concert in de Handelsbeurs. Als terugblik op al die jaren muziek keert hij terug met een orkest van muzikanten ‘op de vlucht’.

Exodus combineert de Griekse blues met vurige flamenco en de muzikale smeltkroes van Aleppo.

Vroeger

In 1923 overstroomt een vluchtende Grieks-Turkse minderheid de Griekse havensteden Piraeus en Thessaloniki. Het resulterende muziekgenre rebetiko ademt sindsdien Griekse smart met oosterse klanken en ritmes.

In Spanje vermengen zigeuners zich met het Spaanse volk, dat op haar beurt culturele sporen draagt van de eeuwenlange Moorse overheersing. Flamenco is geboren.

Nu

En wat met de hedendaagse vlucht? De Noord-Syrische stad Aleppo was en is een smeltkroes en kruispunt van culturen, gelegen op de Zijderoute en de pelgrimsroute naar Mekka.

Een oriëntaalse metropool met een rijke muziekcultuur. Op naar de volgende kruisbestuiving?

i.h.k.v. 15 jaar Handelsbeurs
Met steun van Baloise Insurance en Port of Ghent
#ha15

Muzikanten

Exodus
Wouter Vandenabeele (viool, artistiek leider), Osama Abdulrasol (kanun), Tarek Alsayed Yahya (oed), François Taillefer (percussie), Inès Garcia (flamencodans), Carmen Fernandez (flamencozang), Alexander Gavilán (flamencogitaar), Frans De Clercq (rebetikozang, bouzouki), Michel Karakatsanis (rebetikozang, bouzouki), Karsten de Vilder (rebetikozang, gitaar), Dimi Dumortier (rebetikozang, percussie)
Voor het concert een woordje uitleg over 15 jaar Handelsbeurs. Na het concert volgt een receptie en klinken we op al die jaren muziek.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸