DUYSTERfestival - Siem Reap / Slow Crush

pop / rock / song
vr12.11.21

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket.
Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

Opgelet, dit concert vindt plaats tijdens het Gentse Lichtfestival. Dit zal het verkeer en de doorgang danig belemmeren in de stad. Kom tijdig en het best met het openbare vervoer of de fiets.

Duyster in het donker

In de luwte van het Gentse Lichtfestival maakt de Handelsbeurs de omgekeerde beweging. We duiken de duysternis in. Op dit gloednieuwe muziekfestival zijn niemand minder dan Ayco Duyster en Eppo Janssen curatoren van dienst.

20u - Siem Reap

Met Siem Reap gaat Gilles Demolder van het gevestigde Oathbreaker en Wiegedood solo aan de slag. De afgelopen drie jaar werkte hij in stilte aan een nieuwe sound. 

Na wat leek op een leven van vallen en opstaan, song na song weggooien en een hoop eindeloze nachten van opnemen, ontstond Siem Reap als uitlaatklep voor dagelijkse gedachten en frustraties, het omgaan met mannelijkheid, alcoholisme, familie en relaties. In de Handelsbeurs laat Demolder zich omringen door niet de minste gelijke zielen.

21u30 - Slow Crush: 'Hush' (albumrelease)

Slow Crush geldt als één een van de meest toonaangevende bands binnen de hedendaagse shoegazerevival. Toch is hun sound gelaagder dan dat. Invloeden uit de grunge, noisepop en postrock vormen een intense wall of sound, gevoegd door de dromerige stem van Isa Holliday. Ze presenteren Hush, een plaat die ondanks de titel de oorverdovende stilte op podia in binnen-en buitenland abrupt zal doorbreken.

Indrukwekkend parcours

In 2017 werd Slow Crush al na twee liveshows geboekt op het toonaangevende Roadburnfestival, waarna de bal aan het rollen ging. Een EP (Ease, 2017) en een succesvolle debuutplaat (Aurora, 2018) later ziet Slow Crush de kilometers op hun palmares aantikken. 

The Echo in Los Angeles, Eurosonic Noorderslaag, Saint Vitus in Brooklyn, Ieperfest; in 2019-2020 speelde Slow Crush meer dan 160 shows in Europa en de Verenigde Staten, back to back met bands als Pelican, Torche, Soft Kill en Gouge Away. Die tour de force kwam in het voorjaar van 2020 plots tot een halt toen live-muziek door COVID-19 aan banden werd gelegd.

Ondanks de stilte heeft de band niet stilgezeten. Ze vonden onderdak bij nieuwe labels (Quiet Panic (VS) en Church Road Records (VK)), deden een vierde re-press van hun debuutplaat en kropen in de studio om een lading verse muziek op te nemen. Hun tweede album wordt verwacht in oktober 2021, een lancering die gepaard gaat met meer dan tachtig internationale shows.

one of the hottest live bands on earth right now

Kerrang!

one of the best shoegaze albums I’ve heard in a good long time. It’s fucking phenomenal.

Stereogum

Programma

20h - Siem Reap
Gilles Demolder (Oathbreaker, Wiegedood / guitar / vocals), Wim Coppers (Wiegedood / drums), Jasper Hollevoet (Sunflower, Ventilateur / bass), Filip Brans (Dogpeople / guitar)
21h30 - Slow Crush
Isa Holliday (vocals/guitar), Jelle 'Harde' Ronsmans (guitar), Frederik Meeuwis (bass), Jeroen Jullet (drums)

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz