Drawing Basses voor alle leeftijden (6+)

klassiek, jazz
families / jonge oren
zo24.04.22

Teken je eigen composities

Bij Drawing Basses word je zelf de componist die bepaalt wat er gespeeld zal worden. Niet door een rondje verzoekjes roepen, maar door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord.

Drie contrabassisten vertalen die spontane tekeningen vervolgens naar muziek. Op elk moment kan een van de muzikanten een nieuwe tekening kiezen, tonen en samen met de andere muzikanten uitvoeren. 

Grafische score?

Visuele partituren zijn helemaal niet zo ongewoon in hedendaagse muziek. Ze werden geïntroduceerd door componisten die op zoek gingen naar andere manieren om muziek te noteren. Niet noodzakelijk met notenbalken, maar ook met kleuren en vormen. Dat geeft de uitvoerder niet alleen meer vrijheid, maar zo kan de componist ook een heel andere vorm van creativiteit gebruiken.

Creativiteit en vrijheid

Kortom: iedereen draagt op zijn manier bij aan het concert, en daarvoor hoef je geen expert te zijn. Je hoort hoe verschillende disciplines elkaar kunnen vormgeven, hoe verrast je zal zijn om het resultaat te horen.

Spannend en spontaan, dit is muziek maken in z’n meest laagdrempelige en collectieve vorm en … je gaat naar huis met je eerste grafische partituur.

Programma

Drawing Basses
Yannick Peeters, Peter Jacquemyn, Kristof Rosseeuw (contrabas)
Blijf je graag op de hoogte van het aanbod voor kinderen? (6+)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz