Draksler x Bach x Masecki

jazz
di18.10.22
19u Deuren
20u15 Aanvang
€ 11.9 Early Bird
€ 17 VVK
€ 8 VVK student
€ 20 ADK
€ 11 ADK student
€ 3.4 Uitpas met kansentarief / EDC

20 x Handelsbeurs

De Handelsbeurs viert haar 20ste verjaardag met een knallende reeks nieuwe concerten én een nieuwe naam. Het hele seizoen brengen we verschillende artiesten en genres samen in nieuwe creaties en kijken we zowel nostalgisch terug als ver vooruit. First things first: de Kick-Off.

Zowel Kaja als Marcin sierden in het verleden de Ha'fest affiche, met verfrissende, geraffineerde en soms grappige performances op hun piano. Beide staan ze voor de toekomst van de Europese jazz.

Jazzpianisten aan de slag met Duitse reus

Kaja Draksler en Marcin Masecki bevinden zich in de voorhoede van de Europese jazzpianisten. Op aansturen van onze programmator keren ze terug naar de Handelsbeurs voor een persoonlijke interpretatie van het rijke en complexe vocabulaire van J.S. Bach.

Masecki wordt alom geprezen voor zijn radicale interpretaties van canoniek klassiek repertoire. Kaja Draksler staat dan weer bekend als een briljant improvisator en opmerkelijk componiste. Samen smeden ze nu hun eigen verhaal rond de Duitse reus.

J.S. Bach

Tijdens een eerste samenwerking in 2021 gingen ze aan de slag met Concerto for Two Harpsichords in C-minor (BWV 1060), Vier Duetten (BWV 802-805), enkele van de Goldberg-variaties (BWV 988) en twee van Kurtag's transcripties van Bachs orkestwerken (BWV 106 en 643). Tijdens het feestjaar van de Handelsbeurs bouwen ze hierop verder.

I.h.k.v. 20 jaar Handelsbeurs

Foto © Szymon Gasiorek

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz