Dirty Dozen Brass Band

ma05.11.12

DIRTY DOZEN BRASS BAND

New Orleans’ bekendste en beste Brass Band viert zijn 35ste verjaardag: Dirty Dozen Brass Band is een funky collectief dat een pioniersrol speelt in het versmelten van jazz met de moderne invloeden van funk, R&B, Afro-Latino en pop. Ze werden bekend om hun vernieuwende stijl, die ze vanaf de jaren ’70 ontwikkelden en waarmee ze de aloude fanfaretraditie van New Orleans die in het slop was geraakt, nieuw leven inbliezen. Bewijs dat ze in de muziekwereld niet onderschat worden, zijn hun projecten met onder meer Dr. John, Dizzy Gillespie, David Bowie, Elvis Costello, Norah Jones, the Black Crowes en The Neville Brothers. Nieuwe plaat Twenty Dozen is de perfecte weerspiegeling van hun sound, een ware muzikale gumbo en melting pot. Let ook op de cover van Rihanna’s Don’t Stop the Music. Dirty Dozen Brass Band gaf 4 jaar geleden een spetterend concert in Handelsbeurs. We verwelkomen ze graag terug!

FATBACK BRASS BAND

Fatback Brass Band is een Gents akoestisch hiphoporkest bestaande uit blazers, slagwerk envocals. Opgericht door ClickTrack Productions en grotendeels bestaande uit muzikanten met een conservatoriumachtergrond, wist de band in amper een jaar tijd al de nodige aandacht te wekken. Eerst via spontane straatoptredens en later reeds op enkele festival- en clubpodia. De elfkoppige band speelt voornamelijk eigen composities. De beats zijn dansbaar, de melodieën opzwepend, soms sfeervol en MC AftaWRDS smeedt alles tot een geheel met zijn rhymes.

Fatback Brass Band is een zuivere liveband. De grote kracht is hun pure muzikaliteit, die geen versterking behoeft. Het moet dan ook raar lopen, of het publiek blijft stil zitten bij een Fatback-optreden. Een StuBru presentatrice stelde de band bij hun debuut op de nationale radio reeds voor als een 'geoliede machine'. Dat weerklinkt vooral op het podium, en bovendien blijft het collectief evolueren en zichzelf verbeteren.

Of je deze band nu beluistert of live meemaakt, ze zullen je niet onberoerd laten. Hun boodschap is er één van muzikale ontplooiing en ook de teksten van AftaWRDS trachten tot nadenken aan te zetten.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz