De Kortste Nacht met Liesa Van der Aa: ‘Autobahn Utopia’

klassiek
za23.06.18

Music from dusk till dawn

Onze heidense voorouders hielden er fijne gebruiken op na. Elk jaar tijdens de zomerzonnewende kwamen ze samen voor een uitbundig feest.

Beleef al de uren van de kortste nacht in de Handelsbeurs en blaas de traditie nieuw leven in met long drinks, goed gezelschap en pure muziek van Liesa Van der Aa met One Trick Pony.

Kamperen in de Handelsbeurs

Als de nacht valt, komt de concertzaal tot leven. De bar serveert en een aantal grote zitzakken staan klaar om in neer te ploffen. En dan komt de zon op. Lange tafels met eerlijke kost staan klaar om samen te ontbijten, een nieuwe dag lonkt.

Zo'n hele nacht muziek is een ware onderdompeling. Je komt in een soort trance terecht, waarbij muziek fysiek op je inwerkt.

Liesa Van der Aa

Foto's van de eerste editie van De Kortste Nacht:

De Kortste Nacht 25/06/2016

Autobahn Utopia

Van der Aa inspireert zich voor 'Autobahn Utopia' op de klank en betekenis van ringbanen rond een stad: de autostrade als een ring, gesloten armen die de stad en een volk omarmen, een drone van geweld en rumoer.

Ze brengt compositie en muzikanten in het oog van de storm, daar waar het windstil is.

Illustratie © Juliane Noll

Extra info

One Trick Pony
​Liesa Van der Aa (viool, zang), Dries Brouwers (viool), ​Eva Ackerman (viool),​ Jeroen Vernimmen (viool), ​Laura Kennis (viool), Jasmien Van Hauthem (altviool), Rhea Vanhellemont (altviool), ​Juno Kerstens (cello),​ Vincent Werbrouck (cello),​ Elisabeth De Loore (piano),​ Nele Tiebout (sopraansaxofoon), Bart van Beneden (altsaxofoon), Asagi Ito (tenorsaxofoon), Jérémie David (baritonsaxofoon), Ephraim Cielen (percussie)
Liesa Van der Aa (artistiek leider), Katrin Lohmann (libretto), Veerle Vervoort (productie), Wim Muyllaert (kostuums), Sander Van de Vijver (grafisch ontwerp), ​Roel Snellebrand (sounddesign), Sarie Van der Aa (zakelijk leider)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸