De Beren Gieren / Too Noisy Fish (Double Bill)

jazz
do03.10.13

DE BEREN GIEREN: ‘A RAVELING’

Met hun vorige cd ‘Wirklich Welt So’ en hun samenwerkingen met Ernst Reijseger, Louis Sclavis en de Portugese trompettiste Susana Santos Silva brak zowel de carrière als de muziek van De Beren Gieren pas goed open.

De composities van Fulco Ottervanger houden het magische evenwicht tussen lyrische ontboezemingen en vrije improvisatie. Prachtige melodielijnen die openbloeien in de handen van kompanen Lieven Van Pee (contrabas) en Simon Segers (drums).

Voldoende ankerpunten voor het publiek om hen op hun muzikale reizen te volgen. Het feit dat de drie al lang samenspelen en elkaar als hun eigen broekzak kennen, geeft hen en de muziek het nodige comfort. Daarnaast is de gretigheid waarmee deze muzikanten alle soorten muziek willen ontdekken en beleven, ook van onschatbare waarde.

Dit alles leidt tot een boeiende voedingsbodem waarin alleen spannende muziek kan ontstaan. Hun nieuwe cd ‘A Raveling’ schept in ieder geval hoge verwachtingen.

Fulco Ottervanger: piano/ Lieven Van Pee: contrabas/ Simon Segers: drums

TOO NOISY FISH: ‘FIGHT EAT SLEEP’

Too Noisy Fish ontstond in de coulissen van de Flat Earth Society. De ritmesectie van Vlaanderens meest dwarse bigband bestaat uit drie klasbakken. Pianist Peter Vandenberghe schrijft slimme, grappige tunes die aanstekelijk werken voor contrabassist Kristof Roseeuw en de speelse drummer Teun Verbruggen.

Aan een flard van een melodie hebben de drie genoeg om een heel nummer lang te boeien. Ze schrikken er niet voor terug om even te grabbelen in de rijke muziekton en zowel Charlie Parker als Beethoven als onderlegger voor hun eigen composities te gebruiken.

Hun recente live concerten waarmee ze het repertoire van de nieuwe cd ‘Fight Eat Sleep’ op het publiek loslieten, beloven in ieder geval niets dan goed. In De Standaard kreeg het concert vier op vijf.

Voor hun tweede cd ‘Fight Eat Sleep’ trokken ze naar San Francisco. De bekende producer en geluidsingenieur Oz Fritz (Tom Waits, Bill Laswell, Zakir Hussain, Jack Dejohnette…) nam hun muziek onder handen. Can’t Wait!

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸