Dans Dans: 'Zink'

pop / rock / song
vr10.12.21
19h Deuren
20u15 Aanvang
€ 17 VVK
€ 20 ADK
€ 8 Student VVK
€ 11 Studenten ADK
€ 3.4 Uitpas met kansentarief / EDC

Muziek van het hart, de buik en de ziel

Dans Dans is terug, en hoe! In deze moeilijke tijden, waarin intimiteit en nabijheid vol gevaar zijn, maakt Dans Dans de soundtrack van verbinding, communicatie, passie en samenhorigheid. Hun nieuwe album Zink komt uit op 23 april bij Unday Records.

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU).
Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Met al vier langspelers (Dans Dans, I/II, 3 en Sand), twee live-registraties (één 10 inch en een cassette) onder de arm en memorabele concerten op o.a. North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim enz, bouwt Dans Dans met dit vijfde studio-album onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum. 

Ze bewijzen ook nu weer, schijnbaar achteloos, waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Nieuw album Zink

Openend met de stemmige noir ritmes van 'Cinder Bay', probeert Dans Dans op ‘Zink’ een geheel eigen muzikale universum te construeren. ‘Naiad' ontwart zich eerst in een verwoestende explosie van hevig feedback en wild, crashende drums alvorens subtiele elektronica en barokke art-rock met elkaar in botsing komen. Dans Dans’ eclecticisme wordt dan weer mooi geïllustreerd op ‘Anemone’. Er ligt ontegensprekelijk een diepe, onderliggende filmische schoonheid in de muziek, een evoluerende duisternis en een voortdurend gevoel van angst en paranoia. Elders is 'Ravine' bedwelmend, provocerend en compromisloos, terwijl het zaligmakende 'Shell Star' een aanstekelijke verkenning is van hypnotiserende grooves, atmosferische geluiden en verbijsterende melodieën.

Producer Christine Verschorren (Philippe Catherine, Ivan Paduart) benadrukt in haar warme, radicaal analoge mix de wonderlijke fluïditeit van de muziek; het intrigerende samenspel; de subtiele verbanden; de diepe gelaagdheid. Muzikale stijlen en invloeden worden op organische wijze vermengd en gesublimeerd tot wat enkel nog Dans Dans-muziek kan genoemd worden. 

Dit is geen fusion, geen rock of jazz of ambient. Dit is de klank van de zoekende, intuïtieve mens; van een tijdloze, mysterieuze droom; van het hart, de buik en de ziel.

Dans Dans zien is nooit meer vergeten. Meer zien de enige remedie.

Written in Music ★★★★ 1/2

Zink van Dans Dans is een harde, zinderende en gewaagde noisetrip.

Humo ★★★★

foto © Alex Schuurbiers

Programma

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket. Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 1 september gelden nieuwe huisregels.

  • Afhankelijk van het concert is er Covid Safe controle.
  • Mondmasker dragen hoeft niet of enkel bij verplaatsing in de foyer/bar/wc.
  • Gratis vestiaire en bar zijn terug open.
  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

Livestreams via Sound of Ghent

De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.