Carla Pires

ingetogen
wereld
do20.04.17

AMÁLIA ACHTERNA

In de huid kruipen van Amália Rodrigues, veel fadista’s zouden er hun ziel voor geven. Carla Pires speelde het klaar, figuurlijk dan toch. Vier jaar lang vertolkte ze haar boegbeeld in de grootste musical die Portugal ooit voortbracht.

Nu staat ze als zichzelf op het podium: één brok intensiteit die de traditie herinterpreteert en zo stilaan ook zelf een plaats in de fadogeschiedenis verovert.

WIE IS PIRES?

Een heldere altstem, subtiel inlevingsvermogen en een talent om net dat nummer te kiezen dat geen nekhaartje onberoerd laat, daar staat Pires voor gekend. Na haar avontuur als Amália brak ze in 2005 internationaal door met haar album Ilha do meu fado (Ocarina Records), een selectie van liedjes die de fado significant beïnvloedden. Sindsdien waait ze als een frisse bries door het genre.

Ook in de Handelsbeurs wijst haar neus met haar uitstekend begeleidingstrio van Portugese gitaar, klassieke gitaar en akoestische bas richting vernieuwing. Maar de liederen blijven vervuld van weemoed en smart; de ziel van Amália is nooit veraf.

Muzikanten

Carla Pires (zang), Ricardo Parreira (Portugese gitaar), Nelson Aleixo (klassieke gitaar), Daniel Pinto (akoestische bas)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸