Aoife O'Donovan / Ruben Machtelinckx x Arve Hendriksen / Donovan Woods

pop / rock / song
di08.11.22
19u Deuren
20u15 opening act + support
22u Aoife O'Donovan
€ 19 VVK
€ 8 VVK student
€ 22 ADK
€ 11 ADK student
€ 3.8 Uitpas met kansentarief / EDC

Aoife O'Donovan - Atmosferische americana

Binnen de moderne americana geldt de Iers-Amerikaanse Aoife O'Donovan als een van de grote talenten, met inmiddels een Grammy Award op de schouw. Na twee grensverleggende soloalbums vol impressionistische en atmosferische songs doet ze haar nieuwe album Age of Apathy (2021) uit de doeken, geproducet door niemand minder dan Joe Henry (Bonnie Raitt, Allen Toussaint, Rhiannon Giddens).

O’Donovan haar muzikale honger lijkt niet te stillen. Naast haar solocarrière valt ze op door projecten met o.a. Alison Krauss en jazztrompettist Dave Douglas. Leg je oor zeker ook eens te luister bij de bluegrass string band Crooked Still en haar americana band I'm With Her.

Een vocaliste met een feilloos instinct.

New York Times

Opening act: Ruben Machtelinckx x Arve Hendriksen

Gitarist Ruben Machtelinckx en de Noorse koperblazer Arve Hendriksen verenigen de krachten voor een ingetogen portret. Deze twee zachtaardige zielen schilderen met pure melodieën, rijke texturen en subtiele, uitgebalanceerde improvisatie. Ze presenteren hun album A Short Story.

Het resultaat is nergens minder dan verbluffend.

Rootstime

Het valt sterk op dat deze hoogst elegante en door schuwe intimiteit gekenmerkte muziek recht het hart raakt.

Dansende Beren

Support: Donovan Woods solo

De Canadese singer-songwriter Donovan Woods bezig een diepe nieuwsgierigheid naar de menselijke conditie, die hij steeds opnieuw in zijn songs probeert te vatten. Hij presenteert zijn nieuwe EP Big Hurt Boy.

Big Hurt Boy is de opvolger van het bejubelde Without People (Woods Meant Well, 2020). Hij voelt zich zowel thuis in folk als country en werkte samen met tal van songwriters, waaronder Aoife O'Donovan. Hij ontwikkelde zich tot een gerespecteerde soloartiest die los van genres blijft verrassen.

Zijn songs hebben meer dimensies gekregen, zijn verrijkt met nieuwe sonische landschappen en herinneren ons eraan dat klassieke songwriting genres overstijgt.

Foto © Omar Cruz

Programma

Opening act: Ruben Machtelinckx x Arve Hendriksen
Ruben Machtelinckx (gitaar, tenorgitaar), Arve Henriksen (trompet)
Support: Donovan Woods solo
Aoife O'Donovan met band

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz