Ansatz der Maschine: 'Burial Songs' (cd-release)

pop / rock / song
zo04.10.20

Omwille van de corona-pandemie werd dit concert verplaatst naar deze datum. De tickets voor de eerste datum blijven geldig. Tickethouders werden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht.

Elektro-akoestisch bakje troost

Ansatz der Maschine verkent met nieuwe langspeler Burial Songs (2020) thema’s als loslaten en afscheid nemen. De plaat werd opgebouwd als een klassiek requiem. Live dompelen ze het publiek volledig onder met 'surround sound.' Goed voor een intense, troostende muziekervaring.

Muziek is het belangrijkst in je leven op momenten dat je heftige emoties te verwerken krijgt, zoals bij rouw en verlies. Ze biedt troost, geeft houvast en helpt je je verdriet te kanaliseren.

De eerste single 'Falling Down'

'Falling Down' werd al gebruikt in de eindgeneriek van de gewaardeerde podcast-serie Waarom?, waar een zoektocht naar antwoorden bij een mysterieus overlijden centraal staan. 

Bij de plaat hoor een nieuwe, nu vocale versie van het nummer. Voor de video trok Ansatz-brein Mathijs Bertel naar Bosnië. Centraal in de clip staat danser Thomas Steyaert, een voormalig lid van het gerenommeerde danstheatergezelschap Ultima Vez.

Programma

Live bezetting
Jan Dhaene (drums), Gianni Marzo (gitaar), Seraphine Stragier (cello / harp), Wouter Mattelin (lapsteel/ zingende zaag), Sophia Ammann (vocals, 4 songs), Sander Lambrecht (electronics), Mathijs Bertel (viool, voices, electronics)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz