An Pierlé Quartet: 'Wiga Waga' (albumrelease) ◉ livestream

aanstekelijk, ingetogen, krachtig
pop / rock / song, jazz
online op LIVE
wo10.02.21
20u15 Aanvang
€ 5 Basis
€ 15 Livestream + CD
€ 20 Livestream + LP
€ 1 Uitpas met kansentarief

Dit is een online event. 
Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken.

Geknetter tussen pop en jazz 

Dit nieuwe kwartet verenigt singer-songwriter An Pierlé, muzikant-producer Koen Gisen en het jonge jazzduo schntzl. Ze verkennen elkaars werelden en stellen hun eerste album Wiga Waga voor met een opvallende mélange tussen jazz, pop en cabaret. 

Combitickets - reductie op Wiga Waga

Speciaal voor dit unieke en enige releaseconcert ontvang je €5 reductie op het album. Via het combiticket kan je zowel genieten van de livestream als van de opname op CD (€15) of LP (€20). 

Van Sylvia naar een plaat

Singer-songwriter An Pierlé volgt als artieste resoluut haar eigen koers. Toen ze in 2017 resideerde in het Gentse SMAK, namen Hendrik Lasure en Casper Van de Velde op dat moment hun eerste album op bij haar levensgezel Koen Gisen. De vier werden al snel kompanen.

Hun eerste wapenfeit op de planken volgde met het muziektheater ‘Sylvia’. Ze ontwikkelden er een heel eigen taal, een soort experimentele popmuziek die zich strekt van serene landschappen naar expressieve Brechtiaanse cabaret-fun. Aanvankelijk stond hun muziek ten dienste van een theatervoorstelling, nu diepen ze die verder uit.

Onderweg is het An Pierlé’s soundtrack die het raadselachtige van Plaths psyche in de verf zet. Haar kwartet geeft Sylvia nu eens een opzwepend ritme, later een melancholische toets en uiteindelijk een rauw orgelpunt.

Cutting Edge

A JazzLab Tour
Powered By Baloise

Programma

An Pierlé Quartet
An Pierlé (zang, piano, trompet), Hendrik Lasure (synthesizer, loops), Koen Gisen (basklarinet, saxofoon, gitaar), Casper Van de Velde (drums)

Tijdens De Week van de Belgische muziek krijgt muziek van eigen bodem haar verdiende plaatst in de spotlights. Op nationaal niveau staan tal van initiatieven in de steigers om er samen één grote liefdesverklaring van te maken. Vanuit Gent slaan zeven cultuurspelers de handen in elkaar voor het eerste online festival op het livestream platform Sound of Ghent. Laat je elke dag van de week verrassen door een ander facet van het gevarieerde programma. Neem een kijkje op soundofghent.be en support your local scene!

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker? Vanaf 4 concerten krijg je korting.

Hoe meer verschillende tickets je in één keer aankoopt, hoe meer korting.

Tickets bestellen?

Korting à la carte

  • Klein parcours • 4 of 5 concerten • -10% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Middel parcours • 6 of 7 concerten • -15% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Groot parcours • 8 of meer concerten • -20% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets

Bestel à la carte online ▸