Amenra & guests: 'In den Troon Verheven'

za11.06.22
18u00 Deuren
19u00 Amenra Parcours A
21u00 Amenra Parcours B
22u45 Vermoedelijk einde
€ 20 VVK
€ 23 ADK
€ 4 Uitpas met kansentarief

Dit concert werd verplaatst omwille van de coronacrisis. Tickethouders worden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht. Tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum.

Ter info: hetzelfde parcours met de drie concerten wordt twee keer aangeboden, om 19u en om 21u. Je koopt dus tickets voor één van de twee tijdstippen.

Amenra & guests in de Sint-Baafsabdij

Een concert van Amenra is steeds een krachtig ritueel. De Belgische postmetalband vergaarde met hun bezwerende totaalervaringen internationaal een legendarische live reputatie.  

Voor het Gentse Van Eyckjaar graven ze in het verleden. In de Sint-Baafsabdij blazen ze de snijdende schoonheid van het Egidiuslied nieuw leven in, omringd door metgezellen in muziek. 

De eerste halte is het altaar van de Machariuskerk, waar De Manen Opzij je onderdompelt in middeleeuws geïnspireerde muziek. Daarna doet de Duitse harpiste en organiste Corecass het statige kerkorgel als vanouds weerklinken. Tot slot zak je af naar de met grafzerken omzoomde Sint-Baafsabdij, voor een nieuwe akoestische set van Amenra

Egidius waer bestu bleven

In het Egidiuslied bezingt een dichter zijn overleden vriend. Egidius koos voor het hiernamaals, en liet hem achter in het lijden van het aardse bestaan. Datzelfde lijden komt ook terug in Van Eyck zijn schilderijen. De bleke stoïcijnse gezichten staan er in schril contrast met hun weelderige gewaden.  

Amenra gaat het lijden te lijf met bezwerende gitaarpartijen, stuwende drums en een stem die de schreeuw verheft tot schoonheid. Een krachtig ritueel dat je in de ban houdt. 

In het kader van OMG, Van Eyck was here

Programma

De Manen Opzij
Colin H. Van Eeckhout (draailier, bas, percussie, zang), Thomas Hoste (draailier, elektronica), Maarten Marchau (traverso, doedelzak, elektronica), Simon Segers (drums)
Corecass​
(orgel, harp)
Amenra
CHVE (zang), Mathieu Vandekerckhove (gitaar), Lennart Bossu (gitaar), Bjorn Lebon (drums), Tim de Gieter (bass), Femke de Beleyr (zang, viool)

De groene tuin van de Sint-Baafsabdij wordt de uitvalsbasis van het parcours. Middeleeuwse ambachten en kunsten krijgen er ook hun plaats.

De Sint-Baafsabdij is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Machariuskerk vormt geen probleem. Bel voor meer info hierover naar +32 (0)9 265 91 60.

Locatie

Sint-Baafsabdij en Machariuskerk
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 1 september gelden nieuwe huisregels.

  • Afhankelijk van het concert is er Covid Safe controle.
  • Mondmasker dragen hoeft niet of enkel bij verplaatsing in de foyer/bar/wc.
  • Gratis vestiaire en bar zijn terug open.
  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

Livestreams via Sound of Ghent

De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.