Amenra & guests: 'In den Troon Verheven'

grensverleggend, ingetogen, krachtig
vr19.06.20
18u00 Deuren
19u00 Amenra Parcours A
21u00 Amenra Parcours B
22u45 Vermoedelijk einde
€ 20 VVK
€ 23 ADK
€ 4 Uitpas met kansentarief
Vrije zit- en staanplaatsen

Ter info: hetzelfde parcours met de drie concerten wordt twee keer aangeboden, om 19u en om 21u. Je koopt dus tickets voor één van de twee tijdstippen.

Amenra & guests in de Sint-Baafsabdij

Een concert van Amenra is steeds een krachtig ritueel. De Belgische postmetalband vergaarde met hun bezwerende totaalervaringen internationaal een legendarische live reputatie.  

Voor het Gentse Van Eyckjaar graven ze in het verleden. In de Sint-Baafsabdij blazen ze de snijdende schoonheid van het Egidiuslied nieuw leven in, omringd door metgezellen in muziek. 

De eerste halte is het altaar van de Machariuskerk, waar De Manen Opzij je onderdompelt in middeleeuws geïnspireerde muziek. Daarna doet de Duitse harpiste en organiste Corecass het statige kerkorgel als vanouds weerklinken. Tot slot zak je af naar de met grafzerken omzoomde Sint-Baafsabdij, voor een nieuwe akoestische set van Amenra

Egidius waer bestu bleven

In het Egidiuslied bezingt een dichter zijn overleden vriend. Egidius koos voor het hiernamaals, en liet hem achter in het lijden van het aardse bestaan. Datzelfde lijden komt ook terug in Van Eyck zijn schilderijen. De bleke stoïcijnse gezichten staan er in schril contrast met hun weelderige gewaden.  

Amenra gaat het lijden te lijf met bezwerende gitaarpartijen, stuwende drums en een stem die de schreeuw verheft tot schoonheid. Een krachtig ritueel dat je in de ban houdt. 

In het kader van OMG, Van Eyck was here

Progamma

De Manen Opzij
Colin H. Van Eeckhout (draailier, bas, percussie, zang), Thomas Hoste (draailier, elektronica), Maarten Marchau (traverso, doedelzak, elektronica), Simon Segers (drums)
Corecass​
(orgel, harp)
Amenra
CHVE (zang), Mathieu Vandekerckhove (gitaar), Lennart Bossu (gitaar), Bjorn Lebon (drums), Tim de Gieter (bass), Femke de Beleyr (zang, viool)

De groene tuin van de Sint-Baafsabdij wordt de uitvalsbasis van het parcours. Middeleeuwse ambachten en kunsten krijgen er ook hun plaats.

De Sint-Baafsabdij is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De Machariuskerk vormt geen probleem. Bel voor meer info hierover naar +32 (0)9 265 91 60.

Locatie

Sint-Baafsabdij en Machariuskerk
Bekijk op Google Maps

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸