A.L.I.C.E.

pop / rock / song
za11.09.21
19u00 Deuren
20u15 Aanvang
€ 16 VVK
€ 8 VVK student
€ 19 ADK
€ 11 ADK student
€ 3.2 Uitpas met kansentarief / EDC

Muziektheater met talent van morgen 

Het jaarlijkse internationale jongerenproject van Muziektheater Transparant en DE SINGEL is de uitgelezen kans voor jong talent om kennis te maken met muziektheater in al zijn facetten. Het project biedt jonge artiesten de gelegenheid om hun muzikale talent verder te ontplooien in een professionele context.

Voor de editie A.L.I.C.E werd inspiratie gezocht in Lewis Carrolls’ Alice in Wonderland en Achter de Spiegel. De avonturen van Alice worden vertaald in een muzikale reis langs de coulissen van een rare experimentele droom.

De tocht begint in een grote, rommelige opnamestudio vol instrumenten, kabels, statieven, lampenkappen, stoelen, vreemde kledingstukken, verplaatsbare rubberen wanden en panelen, nietige en reuzegrote microfoons. Op deze knotsgekke plek kunnen de krachten van metamorfose en vrijheid heersen. 

Denk aan wonderlijke schepsels, koninginnen, rupsen, hertoginnen, hoedenmakers, witte konijnen, griffioenen, Cheshirekatten, dodo's en nepschildpadden. Allemaal worden ze er samengeroepen om live dromerige muziek te spelen.

Een TRANSLAB-project van Muziektheater Transparant in coproductie met deSingel Internationale Kunstcampus en Perpodium. In samenwerking met Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Met steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Programma

An Pierlé (muzikale leiding, composities), Luigi De Angelis (regie, scenografie, lichtontwerp), Brice Soniano (muzikale coaching, arrangementen), Caspar Van De Velde (drums, muzikale coaching), Andrea Argentieri (spelcoaching, video), Lotte Stek (kostuums)
Zangers en instrumentalisten: Amelie Vermeiren, Ani Koleva, Anne Lenaerts, Anthe Huybrechts, Ceres Lauwers, Clémence Clarysse, Dorian Kuzuoglu, Emma Wills, Falke Fonteyn Seidel, Fanny Van Coninckxloey, Hanna Van Rooijen, Hanne Tratsaert, Herlinde Van de Straete, Janne Pieters, Jonathan Dhondt, Kato De Clercq, Leonie Van Gerven, Lima Van Hees, Lotte Sarens, Michiel Los, Morann Delanghe, Nele Uyttendaele, Noor Jannes, Phaedra Van den Braak, Quentin Pizzo, Remone Van de Velde, Rik Baeyens, Robrecht Lasoen, Sabine Pendry, Somalia Wiliamson, Stanzi Cresens

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

De Handelsbeurs opent terug haar deuren.
Hou bij je bezoek rekening met onderstaande regels.

  • Afstand houden en handen ontsmetten.
  • Vergeet je mondmasker niet, ook tijdens het concert.
  • Kom tijdig want concerten beginnen stipt.
  • Meld je aan met je bubbel.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

  Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

  Livestreams via Sound of Ghent

  De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

  We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.