aki (albumrelease) / Jonas Cambien Trio

jazz
di15.11.22
19u Deuren
20u15 Aanvang
€ 11.9 Early Bird
€ 17 VVK
€ 8 VVK student
€ 20 ADK
€ 11 ADK student
€ 3.4 Uitpas met kansentarief / EDC

Meditatieve jazz

Met Aki boetseert drumster Anke Verslype beeldende muziek vol inventieve, subtiele laagjes. Daarbij doet de unieke combinatie van drums met harp, gitaar en bas de oren spitsen. Ze presenteren hun eerste poëtische langspeler in gezelschap van rietblazer Joachim Badenhorst.

Aki oogste al behoorlijk wat lof met hun EP Niobe (2020). Het samenspel is subtiel en sober, met ankers in jazz en invloeden uit kamermuziek. Het zorgt voor een weidse, filmische en minimalistische klankenwereld. Die beheersen ze zo mooi dat de muziek regelmatig garant staat voor verrassende emotionele kopstoten.

Het lijkt simpel maar hun muziek is dat niet. Weldoordacht, intelligent en tegelijk fragiel/ontroerend. Deze plaat blijft hangen en doet verlangen naar meer.

Klara over Niobe

Jonas Cambien Trio

Luisteren naar Jonas Cambien Trio kan aanvoelen als een kijkje nemen onder de motorkap van de muziek, met een duidelijk zicht op hoe de tandwielen en hefbomen bewegen. De naar Oslo uitgeweken pianist verweeft jazz met zijn achtergrond in klassiek en betrekt boeiende bondgenoten.

Soms is het complex, andere keren net heel simpel en pakkend, als een kinderliedje of een pop hook. Het resultaat is ongepolijst, maar toch verrassend toegankelijk. Dit is vrije muziek waar velen van zullen genieten.

Twaalf jaar verblijft pianist Jonas Cambien nu al in Noorwegen, en vaak krijg je ‘m hier niet te zien. En dat is jammer, want in 2018 maakte hij nog behoorlijk wat indruk met dit trio. (...) internationale klasse die (veel) vaker een podium zou moeten krijgen in deze contreien.

Guy Peters op Enola

(...) the distinctive amalgam of jazz with improv, minimalism, chamber and folk influences remains as potent as ever.

★★★★ - All About Jazz

a JazzLab Tour

Foto © Monday Agbonzee Jr.

Programma

aki
Anke Verslype (drums), Willem Heylen (gitaar / Cinema Paradiso), Marjolein Vernimmen (harp), Ruben De Maesschalck (bas / Bombataz), Joachim Badenhorst (klarinet)
Jonas Cambien Trio
Andreas Wildhagen (drums / Paal Nilssen-Love Large Unit, Nakama), Andre Roligheten (rieten, Gard Nilssen Acousitc Unity, Friends&Neighbors), Jonas Cambien (piano, compositie / Aksiom, Simiskina)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz