ZONDAG VOSDAG

pop / rock / song
zo27.11.16

FESTIVAL MET MUZIEK, BOEKEN EN VERSE FRIET

Toen Gentenaar Luc De Vos november 2014 overleed, kwam er geen straat of plein met zijn naam, laat staan een standbeeld met zijn beeltenis. Dat zou hij nooit gewild hebben.

Met Zondag Vosdag verwijst er nu een festival naar hem, en dat had Vos hoogstwaarschijnlijk wél kunnen smaken. Vanaf deze tweede editie vormen zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans de leidraad. Denk daar verse friet met stoverij en een stevige pint bij en de avond kan niet meer stuk.

WAT EN WAAR?

Muzikant Johannes Verschaeve (The Van Jets) en auteur Christophe Vekeman stellen een boeiend en verrassend programma samen waarvoor Vos als eerste zelf een toegangskaart zou hebben gekocht.

Deze Vossiaanse versie van De Nachten of Crossing Border vindt plaats op zes podia rond de Kouter, zowel in de Handelsbeurs, Opera Gent als Paard van Troje.

  • 1 ticket = 4 podia in de Opera en Handelsbeurs
  • Het plein de Kouter is gratis toegankelijk. Je kan er aanschuiven voor heerlijke friet stoofvlees (geserveerd door Keizershof). Op de Kiosk speelt de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Zarren-Werken.
  • In boekenhandel Paard van Troje kan je terecht voor signeersessies van auteurs (gratis toegang).

DE NAMEN - LITERATUUR

Voor het literaire gedeelte van Vosdag nodigde Christophe Vekeman al de eerste gasten uit. Allemaal schrijvers die de taal graag alle hoeken van de kamer laten zien, zowel op papier als op het podium:

Peter Terrin, P.F. Thomése, Herman Koch, Els Moors, Heleen Debruyne, Kristof De Muynck, Leon Verdonschot, Zaki Dewaele, Radio Gaga, Herman Brusselmans, Zaza! en David Szalay, die ook op de Booker Prize Short List staat.

DE NAMEN - MUZIEK

An Pierlé, Kenji Minogue en Gregory Frateur (Dez Mona). Loeiende gitaren van The Sore Losers en de geniale gekte van Mauro Pawlowski Solo. Klasbakken Warhaus naast de ongrijpbaarheid van Hydrogen Sea.

Het bizarre van Aksak Maboul en het aanstormende talent van rapper Donnie, de hemelse stem van Dez Mona en het jeugdige enthousiasme van Robbing Millions en Equal Idiots.

Ook op post: Brihang, Luc Devos, Radio Gaga en De Koninklijke fanfare Sint Cecilia Zarren-Werken

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?