Zita Swoon Group / Flying Horseman

jazz, pop / rock / song
za16.04.11

Record Store Day vindt plaats op zaterdag 16 april 2011. Het is de dag voor platenwinkels, muziekliefhebbers en artiesten om de kunst van muziek, de schoonheid van vinyl en de charme van de platenzaak te vieren. Intussen een schaars goed geworden, is een onafhankelijke platenzaak een unieke wereld van expertise, oog voor detail en gemoedelijke service.

ZITA SWOON GROUP

Ter ere van Record Store Day en hun lp-release brengt Zita Swoon Group eenmalig ‘de muziek van het gedanste concert’.

Na een bestaan van meer dan 15 jaar als Zita Swoon, slaat de groep rond Stef Kamil Carlens in 2009 een nieuwe richting in: vanaf nu worden specifieke creaties gemaakt. Zo ontstaat Dancing with the Sound Hobbyist, een samenwerking met danser Simon Mayer en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker van het gezelschap Rosas.

Op 16 april brengt Zita Swoon Group het muzikale luik van deze creatie. Na Sunrise (Murnau) brengt Zita Swoon opnieuw een instrumentaal concert!

Stef Kamil Carlens (organ, guitar, vocals), Aarich Jespers (percussion), Kapinga Gysel (vocals, xylophone, percussion), Bart Van Lierde (electric bass, contrabass), Wim Debusser (grand piano, keyboard), Amel Serra García (percussion), Eva Tshiela Gysel (vocals, xylophone, percussion) en gastmuzikanten Hugo Boogaerts (saxophone, flute), Jeroen Baert (violin) en Yumika Lecluyze (violin).

FLYING HORSEMAN

Flying Horseman is een Antwerpse band rond de charismatische Bert Dockx, en een groeiende sensatie. Een unieke mix van experimentele rock, drony post-folk en diepe, donkere blues, met bovendien een sterke live-reputatie. De band klom zelfzeker langs de Vlaamse media en podia (o.a. Dranouter, OLT Rivierenhof, 4AD) naar een gerespecteerde plaats. ‘De ontdekking van het jaar’ volgens Ayco Duyster (StuBru, 2010).

De vinyls van beide bands zijn exclusief te koop op deze dag. Music Mania brengt n.a.v. Record Store Day de vinyl uit van de instrumentale muziek van ‘Dancing with the Sound Hobbyist’ van Zita Swoon Group (samenwerking met Rosas).

I.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?