Yves Peeters Gumbo / Skordatura

jazz
do28.04.16

GROOVY JAZZ & PUNKJAZZ

YVES PEETERS GUMBO: 'THE BIG EASY REVISITED' (CD-RELEASE)

New Orleans, bakermat van de jazz. Het muzikale erfgoed van 'The Big Easy' heeft na een eeuw nog niets van haar aantrekking verloren. Yves Peeters Gumbo vertrekt met extra mankracht op imaginaire reis, waar door gospel bevlogen zangpartijen hand in hand gaan met bluesy pianolicks en groovende blazerriffs. Ze stellen met The Big Easy Revisited hun nieuwe plaat voor.

Yves Peeters werkt sinds enkele jaren projectmatig rond zijn vaste band. Na de release van hun filmische debuut Sound Tracks (2010) tourde hij met Hallucinations (2013), een multimedia-voorstelling met live visuals van kunstenaar Joop Pareyn. Nu zet hij voet op Amerikaanse grond voor een persoonlijke en hedendaagse interpretatie. Ruimte voor improvisatie en bezwerende voodoo ritmes werken daarbij als deugddoende katalysator.

Francois Vaiana (zang), Nicolas Kummert (tenorsax), Dree Peremans (trombone), Bruce James (piano & zang), Axel Gilain (basgitaar), Yves Peeters (drums)

SKORDATURA (CD-RELEASE)

Vorig jaar schitterden ze nog als een van de vier wielen van de Kraakpandwagen, nu gaat Skordatura met een cd-release het Handelsbeurspodium op. Dit Gentse ensemble breekt potten in het speelveld tussen mathrock en punkjazz. Met Empty the Headbin blikten ze hun tweede album in.

Skordatura timmert aan hun pad sinds 2005, met onderweg tal van bekroningen zoals de Muziekmozaïek Citadelicprijs (2013), de prijs voor beste solist op het Comblain jazzconcours (2014) en de hoofdprijs op Concourioso (2015). Het goed onthaalde debuutalbum How To Chase A Minute In One Secondmaakte in 2014 zijn opwachting.

Intelligente stijlkeuzes, snelle tempowisselingen en flitsende melodieën zorgen voor een gelaagd elektronische geluid. Rauw en ongeschoren. En ze gaan steeds op zoek naar meer. Aka Moon, Fieldwork, Battles, Steve Lehman, Vijay Iyer, Steve Coleman en Wayne Shorter leiden de weg.

Thomas Vanhauwaert (keys), Jakob Haghebaert (gitaar), Joshua Dellaert (bas), Sebastiaan Vekeman (drums)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?