Yuko: 'Cher Ami'

pop / rock / song
do06.10.16

LIVE SOUNDTRACK BIJ ANIMATIEFILM

Men zegt dat mensen zich in tijden van oorlog als beesten gedragen. De band Yuko bekijkt het omgekeerd. In hun vierde album Cher Ami en drie bijhorende animatiefilms krijgen dieren opmerkelijk menselijke trekjes.

Ze vertellen het waargebeurde verhaal van drie dieren Stubby de hond, Jackie de baviaan en Jenny de olifant die tijdens WOI in loopgraven meevochten.

YUKO

Na het succes van Long Sleeves Cause Accidents (2014) stort Yuko zich op een volgend avontuur, waar frontman Kristof Deneijs zich omringt met een aantal nieuwe wapenbroeders.

Gesteund door animatiefilms van tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia begeleiden ze drie gedenkwaardige verhalen uit onverwachte (West)hoek. Gekruid als live soundtrack zeg maar, die een licht schijnt op de vaak vergeten helden uit de oorlog.

HET BOEK

Cher Ami is zowel een plaat als een boek. Dat laatste bevat naast een graphic novel van de films ook achtergrondinformatie over onze drie dierlijke grootheden. Maak kennis met hun heroïsche verhalen en de absurde wereld van de loopgraven.

Kristof Deneijs (zang, gitaar), Brecht Plasschaert (keys), Thomas Mortier (bas), David Broeders (drums), Joost Wynant (scenario), Ivan Petrus Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia (animatie), Sam Verhaert (postproductie)

I.h.k.v. GoneWest, de culturele herdenking van WOI door de Provincie West-Vlaanderen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?