Yuko: ‘10 Years Of Staring Back’ (cd-release) / support: Pauwel De Meyer

aanstekelijk, ingetogen
pop / rock / song
vr19.10.18

Terugblik op 10 jaar

Sinds zijn ontstaan verwierf het Gentse Yuko een stevige reputatie met dromerige maar intense songs. Vier albums later blikken Kristof Deneijs en de zijnen terug. De band verzamelde alles waar ze de afgelopen jaren aan werkten en bouwden hun ultieme set met oude herwerkte nummers, onuitgegeven werk en enkele nieuwe nummers. 

In hun thuisstad nodigen ze voor de gelegenheid ook topsopraan Lore Binon uit. De Londense illustrator David Foldvari, waarmee de band al sinds de eerste plaat samenwerkt, verzorgt de visuals voor de hele show.     

Support: Pauwel De Meyer

Pauwel De Meyer brengt breekbare, melancholische, maar vooral eerlijke indiemuziek geïnspireerd door de Amerikaanse New-Folk scene van begin jaren 2000. 

Met zijn goed onthaalde debuut Having Fun (2016, Starman Records) toerde hij als voorprogramma voor Maurits Pawlowski Pauwels en de Amerikaanse songwriter Fences. Nu volgt de opvolger.

Het verhaal

Het verhaal van Pauwel De Meyer begint in 2007. Zjakki Willems nodigt hem uit voor een Cucamongasessie in de Toots studio's van de VRT. Datzelfde jaar deelt hij het Pukkelpoppodium met grote voorbeeld Devendra Banhart. 

Zijn support voor Yuko is zijn derde passage in de Handelsbeurs. Pauwel opende hier eerder voor Connan Mockasin en The Veils. 

Progamma

20u15 Pauwel De Meyer
Klaas Borms (drums), Anton De Boes (bas, backings), Koen De Gendt (gitaar), Pauwel De Meyer (gitaar, zang)
21u15 Yuko
Kristof Deneijs (zang, gitaar), Koen De Gendt (gitaar), Brecht Plasschaert (toetsen), Thomas Mortier (bas), David Broeders (drums), Lore Binon (sopraan), David Foldvari (illustraties)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?