Yevgueni: 'Straks is ook goed' / support: Caspar Auwerkerken

pop / rock / song
za14.05.22

Terugkeer met nieuw album

Yevgueni stapt na tijden van corona terug het podium op. Na de meermaals verplaatste concerten is het eindelijk zover: terug live contact met publiek. Met andere woorden: “niet zomaar een dag!”

Bovendien zaten ze het voorbije jaar niet stil en krijg je hun gloednieuwe album Straks is ook goed te horen. Want uit pandemiefrustratie groeide inspiratie met als resultaat een tijdloze, universele popsongs over escapisme, onthaasting en liefde. 

Verwacht je dus zowel aan vertrouwde liedjes als materiaal heet van de naald. Dat tezamen met lang naar verlangde terugkeer. Het belooft dus én een groot uitgesteld feest én een gigantisch startschot voor de nieuwe toekomst te worden.

Support: Caspar Auwerkerken

Zonder ook nog maar één single te hebben uitgebracht wordt Caspar Auwerkerken al in 2021 door muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash uitgeroepen tot één van de meest spraakmakende talenten van België.

Enkel gewapend met een gitaar en zijn prachtig stemgeluid mag de 22-jarige singersongwriter de voorprogramma’s verzorgen van onder meer Portland, Meskerem Mees, Mauro Pawlowski, Admiral Freebee en The Bony King of Nowhere. Zo schopt hij het - vaak tot zijn eigen verbazing - reeds op de podia van OLT Rivierenhof, Het Depot, Ancienne Belgique en De Muziekgieterij. 

Wanneer muzikant en producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake) zijn pad kruist, wordt het al snel duidelijk dat zij een match made in heaven zijn. Samen duiken ze de studio in met als resultaat de prachtige debuutsingle 'Hyacinth'. Zijn wondermooie stem – soms neigend naar Thom Yorke, Tamino en The Bony King of Nowhere - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes. Inmiddels werken ze samen verder aan zijn debuut-EP.

De juiste snaar geraakt. De gevoelige.

Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop)

foto © Guy Kokken
Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?