Yevgueni

pop / rock / song
za23.04.11

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met Kannibaal, Aan de arbeid en We zijn hier nu toch veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Maar met producer Stef Kamil Carlens zocht en vond Yevgueni een nog frissere adem, te horen op het kersverse vierde album Welkenraedt. De pers (De Standaard, De Morgen, Metro) strooide al met sterren, niet zelden vier tegelijk, en spreekt van ‘Yevgueni’s beste cd tot dusver’.

Ook live gaan Delrue en co steevast voor de volle buit, met als uitschieters legendarische passages in Dranouter, op Marktrock of in onze eigenste Handelsbeurs. Het ene moment neemt Yevgueni het publiek op sleeptouw, om het meteen daarna bij zijn nekvel te grijpen. Met melodieën die tussen de oren kruipen en teksten die om het hart slaan, stuurt het vijftal zijn fans tevreden huiswaarts. Wie het ooit meemaakte, keert tevreden terug. En de rest reppe zich ook hierheen, bij voorkeur met volle borst!

SUPPORT: RACOON

De Nederlandse groep Racoon klinkt muzikaal eerlijk, recht voor de raap en ongekunsteld. Tekstueel volwassen, gerijpt en vaak melancholisch, maar onverminderd hoopvol en positief. Met hun derde album Another Day (2005) leverde een gegroeide Racoon een plaat af die als vanzelf een goede vriend van je wordt. Goed voor goud in Nederland en een pak uitverkochte shows is de groep nu ook flink op weg om groot te worden in België. In 2009 zorgden ze voor vuurwerk op Kraakpand 3.1.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?