'Welkom' - Filip Kowlier & Guests

pop / rock / song
wo07.10.15

800 mensen kochten tickets voor het concert. Samen met de drankomzet geschonken door Brasserie Ha' is dit initiatief goed voor €17.115,50.


Wil je vluchtelingenwerk nog steunen, dan kan dat via vluchtelingenwerk.be.

BENEFIET T.V.V. VLUCHTELINGENWERK VZW

Aangegrepen door de penibele situatie waarin talrijke vluchtelingen zich bevinden, brengt Flip Kowlier verschillende muzikanten samen op één podium. Samen met o.a. 't Hof van Commerce, Gabriel Rios, Brihang, Tourist Lemc, Coely, Raymond van het Groenewoud, Daan en Isolde Lasoen maakt hij een gebaar van solidariteit, een vraag om begrip en medeleven. Een bonte avond, niet te melig en met goede muziek.

'Ik ben hier toevallig geboren. Mijn ouders zijn hier toevallig geboren. Niets daaraan had ik zelf in de hand. Ik heb dan ook niet het gevoel dat ik het recht heb om te zeggen wie een goed leven verdiend en wie niet. Integendeel, ik wil gewoon helpen. Net als veel andere mensen hen laten voelen dat ze welkom zijn.

Mensen komen naar hier in de hoop een beter leven op te bouwen. Of ze nu vluchten voor oorlog of gewoon miserabele omstandigheden, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ze hebben hulp nodig. Daarom deze avond. Om wat geld in te zamelen, maar vooral om mensen te herinneren aan menselijkheid. Ik zou niet in hun schoenen willen staan. U ook niet, denk ik.' (Flip Kowlier)


>> Nodig je vrienden uit op facebook

VLUCHTELINGENWERK VZW

De inkomsten van dit benefietconcert gaan integraal naar Vluchtelingenwerk vzw, een organisatie die zich inzet voor het begeleiden en ondersteunen van vluchtelingen. Zij zullen het geld inzetten voor hun Startpunt, waarbij ze asielzoekers op de eerste dag van hun aankomst ontvangen en noodzakelijke informatie geven over de asielprocedure.

Daarnaast gebruiken ze het geld voor hun infodesk om advocaten en hulpverleners van asielzoekers en vluchtelingen te ondersteunen. Tot slot hebben ze de bijdrage nodig voor hun fundamenteel beleidswerk. Zo kunnen ze de vinger aan de pols houden voor een humane, rechtvaardige en kwalitatieve asielprocedure.


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?