Wasdaman ◉ livestream

jazz, pop / rock / song
livestreams
ma09.11.20

Het concert is begonnen! Kijk nog mee of uitgesteld (+ 2 dagen). 
Tickets verkrijgbaar tot 11 november 2020 om 22u. Bestel hier

Wasdaman 

Met Wasdaman laat de Oostendse jazzpianist Bas Bulteel zich van een heel andere kant zien. Hij sprokkelde niet de minste bandleden (Compro Oro, Skordatura, Altertape) voor een sound tussen progressieve rock, hedendaagse jazz en elektronica. 

Hun sound is energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar o.a. het werk van Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis.

Programmtor Wim Wabbes over de band

"Wasdaman, de band van toetsenist Bas Bulteel, bracht eind vorig jaar een eerste album uit op het WERF-label en zou daar in het voorjaar mee gaan toeren, maar… en doen het nu. Het is een groep die lang onder de radar is gebleven, terwijl de muziek alles heeft om door het plafond te gaan. Een soort Weather Report Zappaiaanse take on jazz. 

Als je even afstand neemt van de muziek slaat de complexiteit en virtuositeit je met verstomming. Maar het resultaat is een golf van energie en muzikaliteit zonder weerga. Ze brengen een hedendaagse mix met een eigenzinnig geluid. Perfect om even ver weg van corona te zijn."

De splinternieuwe groep Wasdaman flirt met progrock en elektronica, maar laat zich niet herleiden tot de al zo vaak geciteerde invloeden zoals bijvoorbeeld Zappa. Hun muziek is vooral een woeste, ongeremde vibe en de liefde voor de elektrische gitaar.

Knack Focus

foto © Pieter Clicteur

Met steun van Baloise Insurance

Programma

Wasdaman
Bas Bulteel (fender rhodes, keyboards), Bart Vervaeck (gitaar), Frank Debruyne (saxen), Joshua Dellaert (bas), Jonathan Callens (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?