Wallace Vanborn

pop / rock / song
zo23.11.14

Wallace Vanborn, het Gentse stonerrocktrio met als bijnaam 'Pletwallace'. Vrijdag opende de groep met verve Pukkelpop, en eind juli bleek hij een waardige afsluiter voor Boomtown.

Het Gentse trio speelde stoner van de stevigste soort. Met wervende riffs en hoge gilletjes waar Ruben Block jaloers op zou zijn. En Sylvester Vanborm, die zijn drums met kleine boomstammen bleek te geselen. - Wim Wilri voor De Morgen
Ook bij deredactie, De Standaard en Humo vind je reviews van hun Pukkelpop-optreden.

Het waren de eerste shows op Belgische bodem na de opnames van The Orb We Absorb, Wallace Vanborn's derde plaat. Producer is Chris Goss, 'the godfather of desert rock' (Masters Of Reality, Queens Of The Stone Age, Kyuss). In Humo verscheen begin augustus nog een dubbelinterview met band en producer.

Het Gentse antwoord op Queens Of The Stone Age!

SUPPORT: FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS

"Gedrieën spelen ze alleen luid als het moet, maar het moet vaak. Voor stonerock met een afwisselend jubelende en dreigende synthdreun. Voor psychedelica met een metaldrum en een verziekte adem. Voor een sfeervolle instrumental die is opgebouwd rond gesamplede meeuwenkreten. Voor bewuste sérieux die efficiënt gecounterd wordt met luchtigheid. Echt waar: er staat niets op Fauxpaw dat wij niet hadden besteld." (Humo)

Future Old People Are Wizards - FOPAW of FauxPaw, net als de titel van de debuutplaat - is een band met Stijn Vanmarsenille (Drums Are For Parades, Maya's Moving Castle en Waldorf) aan de gitaar en vocals. Nele De Gussem (Maya's Moving Castle) neemt de bas voor haar rekening, maar in plaats van dat met een klassieke basgitaar te doen, creëert ze de basklanken met brutale synths. De verantwoordelijke voor de drumpartijen is dan weer Piet Dierickx, die je misschien beter kent als de Animal muppet bij Drums Are For Parades, Monsoon en Soulwax.

I.s.m. Democrazy vzw

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?