Une Sourée avec Claude Francois: '69'

pop / rock / song
vr08.04.16

FRANSE SOUL EN GROOVES MET CLO-CLO

In 1969 gaf Claude François een legendarische concertreeks in de Parijse Olympia. Strakke pakken en noir et blanc, de juiste dosis pathetiek en Franse rock-ʼn-roll die ongenadig meesleurt. Clo-Clo was een idool. Ook voor Pascale Deweze (Broken Glass Heroes, Metal Molly, Sukilove,…) en Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto,…). Samen met een veertienkoppige band, inclusief backingzangeressen, blazers en percussie brengen ze het levenswerk van een ware rasartiest weer tot leven.

‘Comme d’habitude’, ‘Alexandrie Alexandra’, 'J'attendrai', het zijn onsterfelijke nummers uit het collectieve geheugen. Samen met Johnny Hallyday was Claude François een van de grootste Franse rock-ʼn-roll sterren van de vorige eeuw. Flamboyante liveshows, een leven vol turbulente amoureuze escapades en de reputatie van een extreem moeilijk en veeleisend man: Claude François was een ster in de ware zin van het woord.

Tijd om zijn muzikale hoogtepunten te herbeleven. Geen imitatie of verkleedshow, maar de muziek, de teksten en het werk van de Franse opperkoning van de soul.

Pascal Deweze (zang), Nicolas Rombouts (bas), Jeroen Stevens (percussie), Bert Huysentruyt (percussie, keys), Geert Hellings (gitaar), Sjoerd Bruil (gitaar), Bram Weijters (keys), Vincent Brijs (baritonsax), Wietse Meys (tenorsax, dwarsfluit), Jo Hermans (trompet), Laura Huysmans, Loesje Maieu & Leen Diependaele (backing vocals)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?