Trixie Whitley

pop / rock / song
do21.02.13

Dit concert is uitverkocht, net als het extra concert van Trixie Whitley in de Handelsbeurs op 10 maart.

TRIXIE WHITLEY

Trixie Whitley behoeft in eigen land geen inleiding meer. Ze is al jaren de publiekslieveling van de Gentse muziekscene. Maar sinds ze in 2010 ging samenwerken met zwaargewichten Daniel Lanois, Brian Blade en Daryl Johnson in ‘Black Dub’, maakte ook de rest van de wereld kennis met haar. Trixie is een getalenteerde muzikante met een klok van een stem die de erfenis van vader Chris Whitley naast zich neerlegt en voluit haar eigen weg kiest.

Vlak na haar laatste passage in de Handelsbeurs een jaar geleden, dook ze samen met Thomas Bartlett (Anthony & The Johnsons, Rufus & Martha Wainwright) en Pat Dilett (David Byrne, Lou Reed) de studio in voor een eerste eigen langspeler.

'Fourth Corner' is een album waar uitersten in emotie elkaar ontmoeten. "Uitbundige liefde, haat, kinderlijke blijdschap en eenzaamheid. Dit zijn de zaken waar ik steeds naar terug lijk te grijpen, zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak."

Fourth Corner ligt begin februari 2013 in de rekken. Dit concert is dus het ideale moment om de nieuwe nummers ook live te ontdekken, in een reeds op voorhand gewonnen thuismatch.

IAN CLEMENT

Naast het bezweren van zijn demonen als frontman van Gentse stonerhelden Wallace Vanborn schuilt in Ian Clement ook een eigenzinnige singer-songwriter. Met zijn soloproject bewijst Clement dat ondertussen nog maar eens. Intimistische, verhalende en soms sombere songs, maar altijd even sterk met veel aandacht voor beeldende teksten die aan de ribben blijven plakken. Zijn debuutalbum verschijnt begin maart.

Humo: "Klinkt als het bastaardkind van Mark Lanegan en Dan Auerbach van The Black Keys."

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?