Trio Ernst Reijseger – Harmen Fraanje – Mola Sylla

jazz
vr26.04.13

Ernst Reijseger is een fenomeen. Hij studeerde cello bij de Nederlandse grootmeester Anner Bijlsma die hem aanraadde zijn eigen weg te gaan. Raad die Reijseger niet in de wind sloeg. Hij richtte zijn eigen bands op, ging spelen met diverse Nederlandse en buitenlandse jazzmuzikanten en verkreeg langzaamaan de status van een creatieve en virtuoze cellist.

Eind de jaren 80 startte hij samen met drummer Han Bennink en klarinettist Michael Moore het Clusone trio op. Een trio dat legendarisch werd en op alle grote festivals speelde.

Vandaag is Reijsegers faam ver en wijd verspreid zowel als solist als met zijn projecten en ensembles. Hij is zowat de huiscomponist van de Duitse regisseur Werner Herzog en geeft al zijn cd’s uit bij het prestigieuze Winter & Winter label.

In de Handelsbeurs presenteert hij de eerste cd van zijn meest spraakmakende trio. Een samenwerking met pianist Harmen Fraanje, bekend van zijn lyrisch begeesterd pianospel en de Senegalese vocalist, percussionist Mola Sylla. Sylla heeft een stem die je op slag in een voodooritueel in Afrika katapulteert. Met zijn drieën bouwen ze op podium een feestje dat zijn gelijke niet kent; muzikaal uitzinnig én virtuoos.

Ernst Reijseger – cello, Harmen Fraanje – piano, Mola Sylla – percussie, vocals

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?