Tom McRae

pop / rock / song
wo17.10.12

TOM MCRAE

Brits singer-songwriter Tom McRae klom de voorbije jaren vastberaden op tot de hoogste rangen in het genre. Zijn titelloze debuutplaat (2000) werd genomineerd voor de Mercury Prize, een Q Magazine Award én een Brit Award en ook alle volgende albums werden stuk voor stuk op lof onthaald. Samen met zijn band ‘The Standing Band’ bouwde hij de voorbije jaren een fantastische live-reputatie op. Hij staat erom bekend zijn publiek mee te nemen op een reis met een show die nooit verveelt, doorspekt met zijn bescheiden maar aanstekelijke humor.

Dit jaar gaat McRae voor het eerst solo op tour met het album ‘From The Lowlands’. Het zal de ervaring er echter niet minder op maken: met een stem die recht naar het hart gaat en een rist nieuwe, sterke nummers, toont Tom McRae ons weerom zijn vakmanschap als songwriter en zanger.

LOVE LIKE BIRDS

Love Like Birds is het geesteskind van Elke De Mey, een 25-jarige uit het Gentse gezegend met een warme, dromerige stem. Het geeft haar slaapkamerfolk een aantrekkelijk intimistisch karakter. Op haar in eigen beheer opgenomen, titelloze debuut-EP kleedt Elke haar donkere, eerlijke en heerlijk naïeve liedjes aan met subtiele arrangementen, verzorgd door producerduo Jinte Deprez (Balthazar) en Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King of Nowhere). Enkele maanden geleden nog op het Boomtown-festival in een volledig uitverkochte Handelsbeurs Club, nu als support bij grote meneer Tom McRae...

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?