Toñi Fernandez

wereld / flamenco / fado
vr19.02.16

HET PALET VAN HET LEVEN

Flamenco moet raken, doorsijpelen naar binnen om daar emotionele snaren te beroeren. Daar schijnt zangeres Toñi Fernandez wonderwel in te slagen. Als vaste waarde en trotse ambassadrice van de flamencowereld legt ze met haar cante haar ziel bloot. Ana Alonso vertaalt naar beweging. Emotie, puur en onversneden.

Maria Antonia Fernandez stamt uit een door flamenco begeesterde zigeunerfamilie. Haar carrière ging in 2007 van start in het peñacircuit, waar ze eerst regionaal en later natio­naal naam maakte. Dat opende de deur voor samenwerkingen met grotere gezelschappen en dansers als Manuela Carrasco, ‘La Lupi’ en Rafael de Carmen. Ook met de bejubelde gitarist Juan Carmona werkte ze samen.

In 2012 ontving ze de prestigi­euze prijs ‘Venencia Flamenca’ en bracht ze haar lovend ont­vangen debuut Dame la Mano uit. Internationale appreciatie liet niet lang op zich wachten.

De rauwe ‘sonidos negros’ in haar stem ontlokt zowel drama­tische blijdschap als onder­drukte angst en tristesse. Het hele palet van het leven dus, een verademing voor elke lief­hebber van de cante flamenco.

Toñi Fernandez (zang), Ana Alonso (dans), David Delgado”Niño de la Fragua” (gitaar), Antonio Santiago (palmas)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?