Titi Robin Trio

pop / rock / song, wereld / flamenco / fado
do26.02.15

TITI ROBIN TRIO

Titi Robin hoort thuis tussen muzikanten als Anouar Brahem en oed-speler Rabih Abou-Khalil. Zijn unieke mengeling van gipsy, Oosterse muziek en Europese cultuur was er voor het woord ‘wereldmuziek’ in de lucht hing.

Zelf noemt hij zijn stijl ‘Mediterraans’, naar de plas waarrond verschillende culturen elkaar ontmoeten. De samenwerking met muzikanten uit al deze culturen is intussen zijn handelsmerk.

Zijn trio bestaat uit niet de minste muzikanten. Accordeonist Francis Varis speelde met saxofoonlegende Lee Konitz. Daarnaast begeleidt hij zangers als Jacques Bolognesi en een aantal fadista. Percussionist Zé Luis Nascimento wordt bejubeld om de variatie aan slag instrumenten die hij inzet.

Ondanks deze verscheidenheid blijft het geheel overzichtelijk en samenhangend. Titi Robin weigert zijn muziek als ‘wereldmuziek’ te definiëren. Hij wil geen tussenschotten tussen typisch Westerse muziek en de Oosterse. Wat je tijdens dit concert te horen krijgt, zijn Oosterse ritmes, Westerse akkoorden en Zuiderse instrumenten. Rozemarijn denk je er als vanzelf bij.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?