Titi Robin Nargis Trio

aanstekelijk, ingetogen
wereld
do24.01.19

Mediterraanse muziek

Al meer dan dertig jaar vermengt de Franse multi-instrumentalist Titi Robin Oosterse muziek met gipsy en Europese cultuur. Zelf noemt hij zijn stijl ‘Mediterraans’, naar de zee waar verschillende culturen elkaar al eeuwenlang ontmoeten.  

Door Robins meesterschap op oed sluit hij aan in het rijtje van Anouar Brahem en Rabih Abou-Khalil. Hij presenteert zijn Nargis Trio.

Het Nargis Trio

Zijn Nargis Trio bestaat uit niet de minste muzikanten. De Canadese contrabassist Chris Jennings werd een grote naam door samenwerkingen met Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan en Mark Guiliana, Nguyên Lê, Joachim Kühn, en zijn eigen Chris Jennings Drum’n Koto Trio. 

De Iraanse percussionist Habib Meftah is een vaste compagnon de route van Robin. Vanaf zijn 10de begon hij al met studies in traditionele fluit en percussie. Sindsdien treedt hij op binnen verschillende stijlen en met groepen als Niyaz, le Trio Joubran en eerder in de Handelsbeurs met Adnan Joubran.

Klinkt als

Titi Robin weigert zijn muziek als ‘wereldmuziek’ te definiëren. Hij wil geen tussenschotten tussen typisch Westerse muziek en de Oosterse. 

Wat je tijdens dit concert te horen krijgt, zijn Oosterse ritmes, Westerse akkoorden en Zuiderse instrumenten. Rozemarijn denk je er als vanzelf bij.

foto © Thomas Dorn

Extra info

Nargis
Titi Robin (oed, gitaar, bouzouki), Habib Meftah (drums), Chris Jennings (contrabas)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?