Till Felner (Piano)

klassiek
vr25.03.16

FLADDEREN VAN ROMANTIEK NAAR SERIALISME

Door zijn frêle postuur zou je het niet zeggen, maar onder pianisten is Till Fellner een ware titaan. Behendig fladdert hij van Schumanns Papillons naar Beethovens onstuimige Sonata quasi una fantasia. Zijn gracieuze parcours gaat ook langs Berio’s zelden uitgevoerde Cinque Variazioni.

Till Fellners discografie reikt van Bach tot onstuimig hedendaags werk. Zijn technische perfectie en zuivere esthetiek loopt er als stevige rode draad doorheen.

Met Papillons illustreert hij in twaalf weelderige hoofdstukken zijn volmaakte virtuositeit. Daarna bouwt hij doorheen de Fantasie een onderhuidse spanning op, die oplost in het verlossende slotdeel.

Ook Beethoven liet zich wel eens verleiden tot de puurste emoties. In de Sonata quasi una fantasia duwt hij geijkte muzikale structuren in het verdomhoekje ten voordele van ontroerende zeggingskracht.

Pas met Berio’s seriële Cinque Variazioni keert Fellner terug naar de vaste vorm. Het is een ode aan de bijna oneindige mogelijkheden van de traditionele variatiereeks. En tegelijk kent het een overheersende klanksculptuur, die Fellner meeslepend zal ontleden.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?