Thomas Dybdahl

pop / rock / song
wo14.03.12

THAT GREAT OCTOBER SOUND, 10TH ANNIVERSARY TOUR

Om de 10de verjaardag van de release van zijn baanbrekend debuutalbum That Great October Sound te vieren, zal de Noorse Thomas Dybdahl deze songs brengen in een volledig uitgeklede, akoestische versie. Hier passen vanzelfsprekend intieme theaters en clubs bij, over heel Europa, en de Handelsbeurs te Gent is één van de gelukkigen. Hij zal zijn debuutplaat met daarop klassiekers als 'From Grace' en 'Adelaide', tot de allerlaatste noot spelen. Bovendien kunnen alle ticketkopers deze avond gesigneerde exemplaren van That Great October Sound op de kop tikken aan een fantastische voordeelprijs!

De 32-jarige Grammy Award winnende Thomas Dybdahl is een van de meest getalenteerde singer-songwriters die de Noorse muziekscene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Hij begon als gitarist bij Quadrophonics, sinds 2002 tourt hij samen met zijn eigen band That Great October Sound. In zijn thuisland mag hij dan wel een grote ster zijn, de rest van de wereld moet hij nog proberen te veroveren. Nu, 10 jaar na de release van zijn debuutalbum That Great October Sound, en 4 albums later, is hij er klaar voor. Met zijn onweerstaanbaar intiem en sereen geluid en ijzersterk gitaarspel kan dat geen probleem zijn. Hij brengt een kruising van folk, pop, country en een vleugje jazz.

De charismatische performer die uit een breed spectrum van stijlen en invloeden put, kan rekenen op een melancholische en romantische tenor- en falsetstem die afwisselend doet denken aan Damien Rice, Jeff Buckley en Antony Hegarty. In 2011 bracht hij het compilatiealbum Songs uit: een knappe bloemlezing met hoogtepunten uit de vorige 5 paten. Subba Cultcha gaf dat album 10/10!

Perfectly crafted singer/songwriter faire that spellbinds for its duration and soon comfies itself into your collection like a long loved classic... PERFECT.

Hapklaar is zijn werk misschien niet, maar neem je er de tijd voor, dan zal je ‘Songs’ een delicatesse vinden. DaMusic

‘Songs’ is een warme, organische collectie die een geen enkele fijnproever aan zich voorbij mag laten gaan. Cobra.be

Verwen jezelf en zet je oren wijd open voor deze poëtische pracht uit het Hoge Noorden. Radio 1

SUPPORT: DOUGLAS FIRS

Douglas Firs' warme songs zijn geïnspireerd door de grotere namen van de Amerikaanse singer-songwritergeschiedenis. Met zijn voorliefde voor de popmelodieën van The Beatles en de country blues van North Mississipi Allstars, schommelt de jonge Gertjan Van Hellemont eigenwijs tussen beide genres.

Debuutalbum en -single komen binnenkort uit!

Tickets: €15,5 (incl. reservatiekost) / €17


I.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?