Théo Ceccaldi & Roberto Negro: ‘Montevago’ / support: Dorian Dumont

jazz, klassiek
di26.04.22

Montevago Duo - Absurde kamermuziek

  Kamermuziek, moderne jazz en experiment, benaderd met de esthetiek van elektronische muziek. In de wereld van violist Théo Ceccaldi en pianist Roberto Negro is dat perfect mogelijk. 

  Ze maken muziek die waanzinnig virtuoos kan zijn, maar ook steeds vaker haar toevlucht neemt tot eenvoud en puurheid, weliswaar met een knipoog en rebelse attitude. Ze presenteren hun tweede album Montevago.

  Virtuoze excentriekelingen 

  Samen met de rest van het Parijse Tricollectif gaven Ceccaldi en Negro de Franse jazzscene het voorbije decennium een fikse adrenaline-injectie. Als duo vinden ze steeds opnieuw een manier om stijlen en genres bij elkaar te brengen. Ging dat in het verleden vaak gepaard met een fikse dosis absurde humor, dan werd de koers licht gewijzigd voor hun tweede album Montevago.

  De twee zijn nog altijd experten in het manipuleren van technieken en het gebruik van excentrieke ideeën, maar ze stroomlijnen meer, vervangen de dreigende chaos door een elegante dans. Het resultaat is een meer genuanceerde rebellie, al zal hun virtuoze kamermuziek altijd een beetje punk blijven.

  Théo Ceccaldi maakte eerder al indruk in de Handelsbeurs met zijn trio:

  Support: Dorian Dumont met 'APHEXions'

  Met zijn plaat APHEXions (2021, W.E.R.F. Records) zet pianist Dorian Dumont van de electrojazzband ECHT! zich op de kaart als solist. Aan de hand van herwerkingen brengt hij hommage aan een van zijn grootste muzikale helden: Aphex Twin. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, komt er hierbij geen elektronica aan te pas.

  Ontdek nieuwe dimensies in rave klassiekers als Polynomial-C en Xtal, waarbij hij voortborduurt op minimalisme of net hier en daar een vleugje blues injecteert. Hiermee vangt hij zowel de simpele schoonheid als de weerbarstige complexiteit van Aphex Twin, met frisse nieuwe muziek.

  Programma

  Montevago
  Théo Ceccaldi (viool), Roberto Negro (piano)

  Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

  Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
  Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

  Kom je wel eens vaker?
  Neem een abonnement

  Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

  Tickets bestellen?