Théo Ceccaldi & Roberto Negro: ‘Montevago’

jazz, klassiek
wo16.12.20

De Handelsbeurs sluit wegens corona tijdelijk de deuren. Tickethouders worden hiervan op de hoogte gebracht. 

Via livestreams zoeken we nieuwe manieren om muzikanten te verbinden met hun publiek. 

Absurde kamermuziek

Kamermuziek, moderne jazz en experiment, benaderd met de esthetiek van elektronische muziek. In de wereld van violist Théo Ceccaldi en pianist Roberto Negro is dat perfect mogelijk. 

Ze maken muziek die waanzinnig virtuoos kan zijn, maar ook steeds vaker haar toevlucht neemt tot eenvoud en puurheid, weliswaar met een knipoog en rebelse attitude. Ze presenteren hun tweede album Montevago.

Virtuoze excentriekelingen 

Samen met de rest van het Parijse Tricollectif gaven Ceccaldi en Negro de Franse jazzscene het voorbije decennium een fikse adrenaline-injectie. Als duo vinden ze steeds opnieuw een manier om stijlen en genres bij elkaar te brengen. Ging dat in het verleden vaak gepaard met een fikse dosis absurde humor, dan werd de koers licht gewijzigd voor hun tweede album Montevago.

De twee zijn nog altijd experten in het manipuleren van technieken en het gebruik van excentrieke ideeën, maar ze stroomlijnen meer, vervangen de dreigende chaos door een elegante dans. Het resultaat is een meer genuanceerde rebellie, al zal hun virtuoze kamermuziek altijd een beetje punk blijven.

Théo Ceccaldi maakte vorig jaar indruk op Kraakpand, met zijn trio:

Programma

Montevago
Théo Ceccaldi (viool), Roberto Negro (piano)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?