The Walkabouts

za21.01.12

"It took us a long time to make this new album. Six years in fact. It wasn’t that we stopped being a band during that time, it was just that other things took over. Life took over, and that is a hard thing to control and slow down." (Chris Eckman)

Maar dat nieuwe album is er intussen dus wel: 'Travels in the Dustland'. Deze titel bedacht Eckman terwijl hij met een roestige jeep door het zand van de Sahara ploegde. De woorden inspireerden hem tot nieuwe songs en al snel volgden repetities en opnamesessies met dezelfde muzikanten die aan de meeste andere Walkabouts albums meewerkten: Carla Torgerson, Terri Moeller, Michael Wells en Glenn Slater. Paul Austin (Willard Grant Conspiracy) vergezelde hen in de studio en zorgde voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.
'Travels in the Dustland' is een songcyclus, die zich afspeelt in een fictieve plaats (the dustland). The Walkabouts wilden songs die zo wijds klinken als het landschap dat hen inspireerde, waar een zweem experiment in zit, maar die vooral ook kracht halen uit de ervaring en het talent van de muzikanten.

SUPPORT: TERRY LEE HALE

Deze Amerikaanse singer-songwriter (1953) liet zich al op jonge leeftijd beïnvloeden door namen als Hank Williams, Bob Dylan en John Fogerty's Creedence, later volgden ook Luka Bloom, Violent Femmes, Richard Thompson, Michelle Shocked en Peter Case als inspiratiebronnen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?