The Van Jets

pop / rock / song
do12.11.15

NIEUWE PLAAT WELCOME TO STRANGE PARADISE

‘Welcome to Strange Paradise
Do believe your eyes
It’s the party that’s never over’

The Van Jets razen weer als nooit tevoren. Samen met single ‘Two Tides of Ice’ in de Afrekening staat ook de rest van de nieuwe plaat op uitbreken. Daarop kleuren ze hun bezwerende synths en gitaarriffs gevoelig donkerder. Groovy glamrock over het doldraaiend pretpark der decadentie waarin we leven. Welcome to Strange Paradise!

Live staan The Van Jets ijzersterk. Sinds hun overwinning op Humo’s Rock Rally in 2004 leverden ze met Electric Soldiers (2007), Cat Fit Fury (2010) en Halo (2012) drie krachtige cd’s af. Die laatste ontketende definitief de theatrale performer in frontman Johannes Verschaeve en opende met instant-klassiekers als ‘Here Comes the Light’, ‘Broken Bones’ en ‘Danger Zone’ de deur naar Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Spanje. Nu zetten ze zich schrap voor een nieuwe lading wilde weelde, maar dan met een sardonisch en soms zelfs spooky randje.

Voor de opnames van het album trokken de vier naar de Londense Urchin Studios, met producer Leo Abrahams en menselijke mengtafel Tchad Blake aan de knoppen. Abrahams kent naast studiowerk met Brian Eno, Paolo Nutini en onze eigen Oscar and the Wolf ook zijn weg als ambient gitarist, zoals hij eerder toonde tijdens een concert met Sam Amidon op het Handelsbeurspodium.

“Zeker is dat de Oostendenaars met ‘Welcome to strange paradise’ het beste van al hun eerdere werk versmelten in hun sterkste album tot nog toe.” Indiestyle

SUPPORT: GREAT MOUNTAIN FIRE

Handelsbeurs Concertzaal i.s.m. Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?