The Taj Mahal Trio

wo16.11.11

Wat kan er nog misgaan met je muziektalenten als je een jazzpianist als vader en een gospelzangeres als moeder hebt? “Niets”, zo moet Henry St. Claire Fredericks gedacht hebben toen hij als kleine jongen al verschillende instrumenten leerde spelen en sindsdien niet meer te remmen was. Fredericks manifesteerde zich in het Springfield van de jaren ’50 als een leergierig talent, dat door zijn buurman de basis van de blues werd bijgebracht. Mede door de grote etnische diversiteit in zijn woonplaats transformeerde hij zich tot een muzikale caleidoscoop met invloeden uit praktisch elk deel van de wereld. Onder de alias 'Taj Mahal' combineert hij de swingende sounds van de Cariben met temperamentvolle Zuid-Amerikaanse en zelfs Afrikaanse klanken. Dit zonder de ouderwetse Delta en Chicago blues ook maar een moment uit het oog te verliezen.

In een carrière van bijna vijftig jaar produceerde Taj liefst 25 albums en won twee Grammy Awards in de categorie ‘Best Blues Album’. Met zijn unieke stem en creatieve instrumentgebruik neemt hij concertbezoekers mee op een indrukwekkende muzikale ontdekkingsreis.

Het beroemde gebouw in India mag dan één van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen zijn, wat ons betreft mag de naam Taj Mahal nog wel een keer extra genoemd worden in deze prestigieuze lijst.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?