The Nash Ensemble

klassiek
ma22.06.15

Dit concert is de seizoensafsluiter van een geslaagd concertjaar. We nodigen dan ook al onze bezoekers uit om voor het concert (vanaf 19u30) samen met ons een glas te heffen.

ZOEKLICHT OP STRIJKTRIO

Viool, altviool, cello. De chemie van het strijktrio houdt componisten al eeuwen in de ban. De leden van het Nash Ensemble of London kunnen bogen op een discografie die leest als een overzicht van al wat er aan kamermuziek bestaat. Zij zijn dus de gedroomde uitvoerders om je te laten kennismaken met de meesterwerken die Beethoven, Dohnányi en Krása voor deze bezetting schreven.

Van Haydn over Sibelius tot Xenakis, componisten van elke tijd en plaats hebben zich aan het strijktrio gewaagd. Beethoven was verzot op het genre en schreef er enkele die qua kracht en inventiviteit gerust naast zijn strijkkwartetten kunnen staan. Zijn beroemde Trio in D vindt een waardige tegenhanger in de Serenade van de Hongaar Ernst von Dohnányi, grootvader van de befaamde dirigent Christoph von Dohnányi.

De grote verrassing voor deze avond is de opvoering van de prachtige werken van de Joods-Tsjechische componist Hans Krása. Een toondichter die veel te vroeg is gestorven: na een gevangenschap in Theresienstadt werd hij in 1944 op drieënveertige leeftijd samen met landgenoot en collega Pavel Haas in Auschwitz omgebracht.

The Nash Ensemble: Marianne Thorsen (viool), Lawrence Power(altviool), Adrian Brendel (cello)


Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?