The Mountain Goats

pop / rock / song
za12.10.13

THE MOUNTAIN GOATS

Toen John Darnielle begin jaren negentig met The Mountain Goats muziek begon te maken, nam hij zijn nummers steevast met een cassetterecorder op. Als musicerende verhalenverteller koos hij bewust voor ruis en imperfectie. De band werd dan ook lang gekenmerkt door hun lofi-geluid. Stilaan evolueerde hij van lofi-held naar studiomuzikant, die de puntjes op de i zet.

Na verschillende tournees in speedtempo, heeft de Amerikaanse indiefolkband intussen met vaste bassist Peter Hughes 16 albums uitgebracht, waaronder ‘The Sunset Tree’, ‘Tallahassee’ en ‘Heretic Pride’. The New Yorker noemde de groep "America’s best non-hip-hop lyricist". The Mountain Goats brengt inderdaad degelijke folkpop, die laveert tussen uptempo rock en ingetogen ballades.

Darnielle brengt zijn songteksten met zijn typische, wat schelle, nasale stem. Hij is niet vies van barokke taal en de metaforen vliegen je soms om de oren. Hij slaagt er zo in om van haast elk nummer een kortfilm te maken en om een sfeer van vergane glorie en nostalgie op te roepen.

Perfect om er op een rustige avond intens naar te luisteren.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?