The Heliocentrics

jazz, pop / rock / song
wo20.11.13

Het concert van The Heliocentrics op woensdag 20 november wordt verplaatst van Handelsbeurs naar Charlatan, vlasmarkt 6 in Gent.

Gekochte tickets blijven geldig. Ticketprijzen blijven dezelfde (16,5 euro in voorverkoop, 18 euro aan de avondkassa). Tickets zijn te koop via Democrazy.

Timing:

74 Miles Away speelt om 21u, The Heliocentrics om 22u.

THE HELIOCENTRICS

The Heliocentrics is een 9-koppig collectief uit Londen. Tot voor kort had de band zijn reputatie nog vooral te danken aan samenwerkingen met ronkende namen als Dj Shadow, The Hypnotic Brass Ensemble, Lloyd Miller en vooral Mulatu Astatke, met wie ze in 2009 nog voor een zinderend concert zorgden in een uitverkochte minnemeers. Fans van het eerste uur: The Gaslamp Killer, Jamie Cullum, Quantic, Madlib en ga zo maar door. Niet van de minsten dus.

In 2007 brachten ze het meer dan verdienstelijke debuutalbum Out There uit, waar ze funk en Afrobeat verenigden met jazz en een stevige psychedelische saus. Dit jaar brachten ze de moeilijke tweede uit: 13 Degrees of Reality. En alweer schuwen ze het experiment niet. Ze maken combinaties met musique concrète, latin, jazz en afrobeat. Je hoort invloeden als Sun Ra, The Velvet Underground en Can. Het zijn combinaties waar enkel straffe livebands mee wegkomen. The Gaslamp Killer was meteen verkocht en bracht kort na de release een eigen, verknipte versie van het album uit, 'The Gaslamp Killer vs. The Heliocentrics'.

Je mag zoveel trends en genres op hen afvuren als je wilt, The Heliocentrics zullen de dans altijd ontspringen. In hun eigenzinnige psychedelische universum verenigen ze The Velvet Underground met afro beats, krautrock en soundtracks uit de jaren ’70 à la Ennio Morricone. Muziek waar zowel de hersenen als de voeten van aan het dansen gaan dus. U bent bij deze gewaarschuwd!

SUPPORT: 74 MILES AWAY

Met 74 Miles Away gaan we de jazz-funk richting uit à la Bob James, Weather Report en Herbie Hancock, maar dan in een (nog) meer dansbare variant. De Belgische groep is een samenwerking tussen jazzpianist Pierre Anckaert, producersduo MonkeyRobot en fluitist Stefan Bracaval. Hun eerste album (2011) bevatte samenwerkingen met AHU, Miles Bonny en Carina Andersson (4 Hero), en de single Same Dream Again werd uitgebracht op het Londense Brownswood-label. Eerder dit jaar brachten ze hun bejubelde tweede plaat Gear Change (2013) uit, die ze zelf beschrijven als "een muzikale trip met invloeden van jazz-funk tot boogie, overgoten met vintage analoge synths en een 2013 feel". Bekijk hier de clip van de titeltrack.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?