The Guitar Hero - Hommage aan Paco de Lucia

wereld / flamenco / fado
wo19.10.16

MET O.M. DICK VAN DER HARST, MYRDDIN & FEDERICO ORDOÑEZ

Twee jaar geleden stierf Francisco Sánchez Gómez, wereldwijd bekend als gitarist Paco de Lucía. Een donderslag bij heldere hemel. Zijn immer virtuoze vingers en open blik op de traditie deden flamencoharten wereldwijd net iets harder kloppen.

Wat hij betekend heeft, tonen de bevlogen flamencovoeten, stemmen en snaren van Myrddin en vrienden in een innig eerbetoon.

PACO DE LUCIA?

Paco de Lucía transformeerde de flamenco tot een kunstvorm met internationale weerklank en volgelingen. Een lappendeken aan invloeden gaf vorm aan zijn ‘flamenco nuevo’, gaande van bossa nova tot Arabische muziek en jazz. Talloze jongeren waren verknocht aan zijn gevoelige gitaarspel, waaronder ook de artiesten in deze voorstelling.

IN DE HANDELSBEURS

Onder leiding van Dick van der Harst brengen ze hommage aan hun held. Het is een eigenzinnige voorstelling die de rijkdom van flamenco én het leven van De Lucía bezingt.

Alicia Carrasco (zang), Carmen Fernandez (zang), Ana Llanes (dans), Federico Ordoñez (dans), Myrddin (gitaar), Alexander Gavilan (gitaar), Dick van der Harst (banjo, regie), Ruven Ruppik (percussie), Nathan Daems (fluit), Koen De Cauter (woord)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?