The Golden Palominos

ma13.06.11

The Golden Palominos zijn het geesteskind van de legendarische New Yorkse drummer en producer Anton Fier. Het was nooit echt een ‘band’, maar eerder een elastisch collectief van muzikanten die voor een specifiek doel samengebracht werden door Fier. Zo passeerden onder meer Arto Lindsay, John Zorn, Fred Frith, Michael Stipe, John Lydon, Syd Straw, Richard Thompson, Jack Bruce, Bernie Worrell, Bootsy Collins en Nicole Blackman de revue, naast de meer permanente leden Bill Laswell and Nicky Skopelitis. Tussen 1982 en 1996 maakten The Golden Palominos acht albums, met naar gelang de muzikanten die eraan meewerkten een ander genre. Op dit sublieme concert wil Anton Fier de muziek van enkele van de huidige Palominos-leden aan het grote publiek te presenteren:

Kevn Kinney is de man achter Drivin’ N Cryin’ en schitterende solo albums én publiekslieveling van de Handelsbeurs.

Lianne Smith is een geweldige zangeres die nummers schrijft over architectuur, dieven, rijden zonder wegenkaart en het uitzicht van op de twee oevers van een rivier.

Tony Scherr is één van de meest gevraagde gastmuzikanten in New York. Hij werkte als bassist, gitarist of zanger samen met Bill Frisell, Norah Jones, Sex Mob, Jesse Harris, The Lounge Lizards en vele anderen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?