The Coral - AFGELAST

pop / rock / song
do04.11.10

The Coral laat weten dat het geplande concert van 4 november niet kan doorgaan vanwege internationale televisie verplichtingen. Er komt geen nieuwe datum in de plaats. De band laat weten dat er geen mogelijkheden meer zijn om een datum te plannen in de groepsagenda tot volgende zomer. Fnac-tickets worden terugbetaald bij Fnac. Wie een ticket kocht via democrazy.be of de Handelsbeurs, wordt verzocht om te mailen naar contact@democrazy.be (vermelding aantal tickets, rekeningnummer) om de terugstorting mogelijk te maken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aan het begin van het afgelopen decennium was The Coral uit het Britse schiereiland Wirral (nabij Liverpool) een behoorlijk actieve band: binnen 6 jaar tijd verschenen 5 platen en een compilatie-cd. Iedereen kent deze band van de catchy melodieën van ‘In the morning’ en vooral ‘Dreaming of you’. Op hun nieuwe ‘Butterfly house’ mag het allemaal wat minder uptempo en hitgevoelig. Een softere aanpak met rustige bijna-ballads laat een gerijpte band horen die onder aanvoering van producer John Leckie (Stone Roses, Muse, Radiohead, Simple Minds) aldus een volwassen, zelfs gevoelig werkstuk afleverde. Hun handelsmerk –meerstemmige lyrics en tokkelende gitaren met psychedelica en folkrock uit de jaren ’60 als basis– blijft wel overeind. Single ‘1000 years’ laat overduidelijk horen waar The Coral ook nu weer de mosterd vandaan haalt: The Byrds, Buffalo Springfield, The Velvet Underground en Merseybeat. Mooi. De Engelse pers is alvast bijzonder lovend!

19u30 - deuren

20u15 - support act

21u15 - The Coral

Tickets: vvk € 14,5 | adk € 16 incl. reservatiekosten


I.s.m. met Democrazy

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?