The Balkan Journey / Yeni Türkü

wereld
za19.11.16

FOLKLIEDJES EN DANSRITMES UIT DE BALKAN

De Turkse Muammer Ketencoglu maakt graag muzikale reizen; van de Egeïsche Zee tot in Armenië. Als meester op de accordeon speelt hij met The Balkan Journey zowel landelijke als stedelijke folk songs, opzwepende dansritmes en huwelijksmuziek uit iedere hoek van de uitgestrekte Balkan.

THE BALKAN JOURNEY

Ketencoglu is een van de meest prominente figuren in de balkanscene. Zijn verhaal begon nochtans eenvoudig: als accordeonist in een blindenschool in Izmir. Inmiddels toert hij bijna veertig jaar met The Balkan Journey, met wervelende concerten en zes award-winnende albums tot gevolg.

Muammer Ketencoglu (artistieke leiding, accordeon, zang), Sakip Songelen (klarinet, altsax), Alp Kaya (percussie), Şule Kocaman Saraç (zang), Selda Koçak Uzantaş (zang)

YENI TÜRKÜ

Na meer dan 3 decennia blijft Yeni Türkü één van de bekendste Turkse bands. Hun frisse combinaties van instrumenten en muziekteksten zorgen voor een breed scala, waarin je zowel Turkije hoort als de rest van de wereld.

NOSTALGIE MET POËZIE

Na meer dan 15 platen verkent Yeni Türkü nog steeds verschillende klankkleuren, waarbij de oud, baglama en gitaar hand in hand gaan. Met zwierige mediterrane melodieën en poëtische Turkse teksten brengen ze ode aan zowel de Anatolische als de Byzantijnse cultuur.

Derya Köroğlu (zang, gitaar, baglama), Erkin Hadimoğlu (toetsen), Furkan Bilgi (viool), Serdar Barçin (fluiten, klarinet), Bahadir Tanrivermiş (percussie), Sezer Alemdar (gitaar)

I.s.m. De Centrale

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?